Basketbal Weddenschappen

Basketbal is een sport waarin snelheid, strategie en vaardigheid hand in hand gaan, net als bij wedden. Bij wedden moet je namelijk ook vlug kunnen inspelen op de evenementen van de wedstrijd, en moet je ook een goede strategie weten uit te vissen. Dit is zeker waar bij live weddenschappen, waar een seconde het verschil kan uitmaken in jouw strategie.

Door live te wedden, en ook door normaal te wedden voor de wedstrijd, creëer je nog eens zoveel meer spanning in de wedstrijd. Door handig gebruik te maken van bonussen bouw je alvast een mooie portefeuille op om jouw wedcarrière in het basketbal te beginnen, zonder dat je al te veel van je eigen geld daarin moet investeren.

Soorten weddenschappen en strategieën

Basketbal is één van de meer populaire sporten om op te wedden, doordat het nog steeds ook één van de bekendere sporten is wereldwijd. Door deze wereldwijde bekendheid zijn er ook een groot aantal toernooien waarop gewed kan worden, zowel nationaal als internationaal. Op al deze wedstrijden kan er zowel pre-match als live gewed worden. Pre-match kan je doorgaans onder meer wedden op wie de match zal winnen, de voorsprong van de uiteindelijke winnaar, op het totale gescoorde punten en in welk kwart het meeste punten gescoord zullen worden.

Zeer belangrijk in het wedden op basketbal is kennis van de competities en teams waarop jij wedt in basketbal. Net als in voetbal is het belangrijk om je te verdiepen in verschillende teams en hun sterspelers, zodat je effectief weet waar je mee bezig bent. Een goede strategie is bijvoorbeeld ervoor kiezen om op de NBA te wedden, nadat je je heel goed hebt verdiept in de verschillende teams en strategieën.

Beste bookmakers van 2019

# Wedden Overzicht Bonussen Bezoek
1 betFIRST
betFIRST
  • Aantal sporten: 25+
  • Licentie: FA1 16764

Review
  • Welkomstbonus: 100% tot € 100
Ontvang Bonus
2 Unibet
Unibet
  • Aantal sporten: 30+
  • Licentie: FA+116799

Review
  • Welkomstbonus: 200% tot € 80
Ontvang Bonus
3 Bet777
Bet777
  • Aantal sporten: 28+
  • Licentie: FA+117638

Review
  • Welkomstbonus: 100% tot € 150
Ontvang Bonus

Toernooien

Zoals al eerder vermeld zijn er een heleboel toernooien waarop er in het basketbal gewed kan worden, dit door de grote befaamdheid van de sport. Basketbal wordt natuurlijk voornamelijk gespeeld in de Verenigde Staten, en het grootste deel van de weddenschappen die je kan plaatsen, zijn voor matchen van de NBA. Dit is echter natuurlijk niet de enige competitie waarop je kan wedden. Verder zijn de nationale competities van onder andere Duitsland, Zuid-Korea, Rusland en andere landen onder de wedmogelijkheden. De mooiste wedkansen liggen doorgaans in de NBA competitie, ondermeer omdat bookmakers de mooiste promoties met verhoogde odds en andere bonussen voorbehouden voor de NBA.
Ook op internationale competities kan er gewed worden: in een brede waaier aan competities zijn de Europese Champions League van basketbal, de Eurocup en Euroleague ook vertegenwoordigd.

Bookmakers

Er zijn een heleboel legale online bookmakers in België die basketbal hebben opgenomen in hun assortiment sporten. We stellen je even een greep uit de bookmakers voor, zodat je alvast een begin hebt.

Ladbrokes

Ladbrokes biedt je een groot aanbod basketbalwedstrijden om op te wedden van rond heel de wereld, van de Verenigde Staten tot Australië. Ook is het mogelijk om te wedden op de Europese Champions League. Op praktisch elke wedstrijd is het mogelijk om live te wedden. Een paar pre-match weddenschappen die je kan plaatsen zijn onder andere op het aantal punten dat de twee ploegen zal scheiden, op individuele kwartwinst en de eerste ploeg om 15 punten te scoren in het eerste kwart. Bij bepaalde wedstrijden voorziet Ladbrokes zelfs een live stream zodat je de match kan volgen.

Circus.be

Circus.be logoCircus.be biedt je basketbalwedstrijden vanuit onder andere de Verenigde Staten, Italië, Frankrijk, China en Polen aan. Dit wil dus zeggen dat de absolute topcompetities van de wereld vertegenwoordigd zijn in het assortiment basketbal van Circus.be. Het is bij elke wedstrijd mogelijk om te wedden op de eindresultaten, en op het aantal punten. Verder wordt je ook de kans gegeven om een gokje te wagen op wie elk kwart van de wedstrijd wint, en hoeveel punten er zullen gescoord worden per kwart. Nog een leuk gokje is voorspellen welke helft van de wedstrijd het hoogste aantal gescoorde punten zal zien.

Bet777

Bet777 logoHet assortiment basketbal van Bet777 is op bijna elk continent vertegenwoordigd, met de nationale competities van onder andere de Verenigde Staten, Rusland, Australië en China. Internationale toernooien worden ook hier aangeboden: zowel de Europese Champions League, de Eurocup en de Zuid-Amerikaanse Champions League worden hier aangeboden. Net zoals het niet ontbreekt aan competities om op te wedden, ontbreekt het ook niet aan soorten weddenschappen. Je kan namelijk wedden op onder andere het totale puntenverschil waarmee de wedstrijd zal eindigen, op het aantal punten dat bepaalde spelers zullen scoren en op de winnaar van elk apart kwartdoor