Wielrennen Weddenschappen

Bij een koers in het wielrennen hoort veel spanning, en er komt natuurlijk ook een hele hoop strategie bij kijken, zowel van de renners zelf als van de ploegbazen. Hierdoor komt wielrennen eigenlijk een klein beetje overeen met online sportweddenschappen. Of het nu de Tour de France is of een klassieker: het is altijd spannend om een koers of een ploeg te volgen waarop je hebt gewed, en de spanning die erbij komt kijken in de slotfase is te snijden.

Natuurlijk moet je ook strategisch werken, want het loont om vooraf onderzoek te doen en zo een weloverwogen gokje te wagen. Natuurlijk kan je ook online wedden op wielrennen, en zo de strategie en spanning van de sport combineren met de spanning en strategie van het wedden. Zo kan je je favoriete renners aan het werk zien in de koers en er nog een aardig centje mee bijverdienen ook.

Wedstrategieën

Er zijn heel veel koersen en klassiekers in het wielrennen, en natuurlijk kan je op elke koers wel wedden. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om te wedden op wielrennen, al verschillen die afhankelijk van de wedstrijd of desbetreffende ronde. Neem nu bijvoorbeeld de Tour de France: je kan wedden op de eindwinnaar van de Ronde, en ook op de uiteindelijke top drie. Ook kan je wedden op de winst van elke individuele etappe. Je kan hierbij kiezen uit alle wielrenners en ploegen die deelnemen aan de Ronde van Frankrijk, van Contador tot Velits.

Er is nog een mogelijkheid, het zogenaamde head-to-head, waarbij de resultaten tussen twee renners bekeken worden, en je wedt op de renner waarvan jij denkt dat die het beste zal presteren. Je kan natuurlijk ook wedden op de wielerevenementen van de Olympische Spelen en op afzonderlijke klassiekers zoals Luik-Bastenaken-Luik of de Omloop Het Nieuwsblad. Dit zijn allemaal weddenschappen die je moet plaatsen voor de wedstrijd. Je kan ook live wedden, tijdens de koers, vanop je smartphone of tablet. Zo kan je de spanning en jouw winsten vergroten, zonder dat je daarvoor aan je PC gekluisterd zit.

Beste bookmakers van 2018

# Wedden Overzicht Bonussen Bezoek
1 betFIRST
betFIRST
  • Aantal sporten: 25+
  • Licentie: FA1 16764

Review
  • Welkomstbonus: 100% tot € 100
Ontvang Bonus
2 Unibet
Unibet
  • Aantal sporten: 30+
  • Licentie: FA+116799

Review
  • Welkomstbonus: 200% tot € 80
Ontvang Bonus
3 Bet777
Bet777
  • Aantal sporten: 28+
  • Licentie: FA+117638

Review
  • Welkomstbonus: 100% tot € 150
Ontvang Bonus

Toernooien

Je kan op de meeste grote koersen en klassiekers wedden. Zo kan je wedden op de Tour de France, de Vuelta, de Giro en op de wielerevenementen op de Olympische Spelen. Gerelateerde disciplines zoals het veldrijden, BMX en andere vind je ook her en der bij online wedkantoren terug. Zo kan je ook op Milaan-San Remo, Parijs Roubaix, de Omloop Het Nieuwsblad, de Waalse Pijl, de Amstel Gold Race en Kuurne-Brussel-Kuurne wedden.

Aanbevolen bookmakers

Natuurlijk raden we aan om enkel bij legale bookmakers te wedden die in België de nodige licentie hebben. Er zijn drie legale bookmakers in België die er met kop en schouders bovenuit steken voor het wedden op de koers.

bwin

Bij bwin kan je op een hele hoop wielerevenementen wedden, waaronder ook de Olympische wielerevenementen. Je vindt er alle grote voorjaarsklassiekers naast de grote rondes zoals de Vuelta, de Ronde van Italië en andere toppers zoals de Amstel Gold Race en de Ronde van Vlaanderen. Aan de linkerkant van het overzicht vind je een lijst met alle koersen waarop je kan wedden, in het midden vind je dan alle mogelijkheden om op die koers te wedden, wat kan tellen qua overzichtelijkheid. bwin.be heeft zeer veel bonussen en promoties waar je gebruik van kan maken, om zo meer speelgeld en dergelijke te winnen. Het loont om de bonussen van bwin in het oog te houden, gezien men af en toe tijdelijke promo’s heeft voor specifieke koersen.

Ladbrokes

Ladbrokes legt zich voor het wielrennen eerder toe op de grotere wielerwedstrijden en rondes, waaronder bijvoorbeeld de Ronde van Frankrijk en de Vuelta. De wedmogelijkheden bevatten onder meer het wedden op de eindwinnaar van de ronde zelf of van specifieke etappes. Bonussen specifiek voor het wielrennen ga je niet al te gauw terugvinden bij Ladbrokes, daar deze zich vooral toelegt op voetbalweddenschappen en het paardenrennen. En toch kan Ladbrokes.be leuk verrassen met een stortingsbonus voor nieuwe spelers en creatieve promoties en bonussen voor andere nieuwe en bestaande spelers.

Bingoal

Bij Bingoal kan je eveneens op de Vuelta, de Tour de France en tal van andere wielerklassiekers wedden. Telkens heb je de garantie dat Bingoal je weddenschap terugbetaalt wanneer de renner op wie je wedde niet aan de startlijn komt. Je kan wedden op wie de eindwinnaar is en wie in de top drie zit van zowel de Tour als van de Vuelta. Bij de evenementen van de Olympische Spelen kan je ook wedden op de top drie, de mensen die dus medailles winnen. Bingoal biedt ook een eenmalige stortingsbonus tot aan, voor zowel nieuwe als bestaande spelers. Naast hun reguliere bonussen en promo’s weten ze bij Bingoal.be specifiek voor het wielrennen af en toe te verrassen met bijvoorbeeld een speciale cashback voor wie wedt op het WK wielrennen.door