Naar inhoud gaan

Argentinië – Frankrijk WK Voetbal 2022 weddenschappen en pronostieken

Argentinië – Frankrijk WK Voetbal 2022 weddenschappen en pronostieken

Op zondag 18 december om 16h is het eindelijk zover: de finale van het WK Voetbal. Dan nemen Argentinië en Frankrijk het tegen elkaar op in het Lusail stadion in Qatar. In de halve finale bleek Argentinië een maatje te sterk voor Kroatië. Lionel Messi en co wonnen overtuigend met 3-0. Frankrijk haalde het dan weer met een 2-0 overwinning tegen een moedig Marokko. De bookmakers schatten de winstkansen van beide teams ongeveer gelijk in.

Zowel Frankrijk als Argentinië azen zondag op een derde wereldtitel. De Argentijnen wonnen sinds 1986 geen WK meer. De Fransen willen op hun beurt als regerend wereldkampioen hun titel maar al te graag verlengen. Tot op heden speelden beide landen reeds 12 keer tegen elkaar. Frankrijk kon drie keer winnen, terwijl Argentinië maar liefst zes van deze duels won. De laatste ontmoeting was op het WK 2018 toen Frankrijk in de kwartfinale het laken naar zich toe trok met een 4-3 overwinning.

Beste odds, quoteringen voor Argentinië – Frankrijk

Bookmakers Argentinië Gelijkspel Frankrijk Sportweddenschappen

Bet777

2.82 3.05 2.76 Wedden

Circus.be

2.80 3.05 2.75 Wedden

Unibet

2.88 3.05 2.85 Wedden

Napoleon Sports & Casino

2.85 3.05 2.85 Wedden

Volgens de bookmakers maken beide teams ongeveer evenveel kans op de overwinning. Toch zijn de Fransen licht favoriet met een maximum quotering van 2.85 tegenover 2.88 voor de Argentijnen. De kans op een gelijkspel is 3.05. Deze quotering geldt uiteraard voor de reguliere speeltijd, aangezien er op het einde sowieso een winnaar moet zijn na eventuele verlengingen en penalty’s.

Messi versus Mbappé: dat wordt zondag de spannende strijd om de wereldtitel. Zowel Argentinië als Frankrijk kunnen rekenen op een sterke selectie. Mbappé, Giroud en Griezmann zullen zondag het verschil moeten maken voor Les Bleus. Argentinië rekent dan weer op Messi en Álvarez. Deze laatste was in de halve finale goed voor twee doelpunten. De Argentijnse doelman Emiliano Martínez is ook bezig aan een ijzersterk toernooi. In de kwartfinale tegen Nederland stopte hij twee penalty’s en leverde hij dus een grote bijdrage aan het bereiken van de halve finale. Kunnen Mbappé en Giroud hem zondag verschalken en Frankrijk helpen aan de tweede wereldtitel op rij?