Naar inhoud gaan

Badminton Weddenschappen

Badminton players

Badminton is een oude sport die al eeuwenlang in verschillende vormen werd gespeeld, zowel in Europa als in Azië. De sport werd voor de 19e eeuw niet gespeeld in de vorm die we tegenwoordig kennen, en badminton kreeg pas zijn regels die we vandaag nog steeds hanteren ergens in de eerste helft van de 19e eeuw. Toen kreeg badminton ook zijn naam: de sport is vernoemd naar het landhuis van een Engelse hertog. Het is waarschijnlijk zo dat de moderne vorm van badminton ontstond in de Britse koloniën in India in de 19e eeuw. Op wereldniveau wordt badminton vooral gedomineerd door Aziatische landen: China, India, Zuid-Korea en Maleisië zijn enkele toplanden. Denemarken is hét Europees land op vlak van badminton.

Competities

Badminton maakt sinds 1992 vast deel uit van de Olympische Spelen nadat de sport twee keer als demonstratiesport werd voorgesteld aan het internationale publiek. Naast de Olympische Spelen zijn er meerdere internationale toernooien. Zo zijn er de Thomas Cup en de Uber Cup. Dit zijn de twee meest prestigieuze toernooien. De Thomas Cup is een toernooi voor mannen dat voor het eerst plaatsvond in 1949, terwijl de Uber Cup voor vrouwen in 1957 aan zijn eerste editie toe was. Daarnaast is er ook de Sudirman Cup, het gemengde kampioenschap.

Het wereldkampioenschap badminton vond voor de eerste keer plaats in 1977. Vroeger werd het elke drie jaar georganiseerd, maar tegenwoordig gaat het WK elk jaar door. Een uitzondering wordt echter gemaakt als de Olympische Spelen in dat jaar plaatsvinden, dan vindt er namelijk geen WK plaats. Op het WK zijn er evenementen voor enkelspel en dubbelspel, voor zowel mannen, vrouwen als gemengde ploegen. China is dominant in praktisch elk toernooi dat op wereldniveau wordt georganiseerd.

Soorten weddenschappen en strategieën

Er zijn verschillende soorten weddenschappen beschikbaar op de toernooien die worden aangeboden bij bookmakers. De klassieke 1×2 weddenschap op de winnaar van elke match is altijd beschikbaar. Daarnaast is het ook mogelijk om met een handicap te wedden op winst van één van de spelers. Je kan ook een gokje wagen op het totale aantal punten dat gescoord zal worden, en per set voorspellen welke speler die set zal winnen.

Als je wedt op wereldkampioenschappen is het altijd een goed idee om te wedden op China en Chinese spelers, gezien hun grote dominantie. Deense spelers zijn dan weer een goede gok bij het Europees kampioenschap. Bij wedden op badminton is het ten sterkste aangeraden om de sport te volgen, zodat je zeker weet wie de beste spelers zijn. Er zijn ook verschillende technieken om badminton te spelen, dus informeer je zeer goed over welke technieken bestaan en hoe ze tegen elkaar op kunnen. Zo kan je strategischer te werk gaan.

Bookmakers

betFIRST

betFIRST logo Je zal bij betFIRST kunnen wedden op heel wat verschillende toernooien van badminton die doorheen heel het jaar worden georganiseerd. Toernooien zoals de Vietnam Open, de Kharkiv Open en de Belgische Internationale zullen hier beschikbaar zijn. Ook bij betFIRST geldt dat je op dit moment enkel maar klassieke 1×2 weddenschappen kan plaatsen. Dit is zowel live als voor de match mogelijk. Daar staat wel tegenover dat elke wedstrijd van de aangeboden toernooien beschikbaar zal zijn. Je zal ook hier al van ruim op voorhand voorspellen wie de Thomas Cup in de wacht zal slepen.

Bingoal

Bij Bingoal vind je een ruim assortiment aan weddenschappen op badminton. Je zal er kunnen wedden op de verschillende toernooien die door het jaar heen worden georganiseerd. Zo worden er bijvoorbeeld weddenschappen op de Vietnam Open en de Kharkiv Open aangeboden. Op elke wedstrijd van deze toernooien is het mogelijk om een klassieke 1×2 weddenschap te plaatsen. Het is ook mogelijk om al ruim op voorhand te voorspellen welk land de winst binnenhaalt op de Thomas Cup. Naast de badmintonwedstrijden zijn er heel wat andere sporten om op te wedden bij Bingoal. Een speciaal iets zijn de Odds Requests: dit zijn weddenschappen die door spelers worden voorgesteld, en waarop Bingoal vervolgens odds op aanbiedt.

Meridianbet

Meridianbet heeft een aanbod aan badmintonweddenschappen dat niet enkel in de breedte uitgediept is, maar ook in de diepte. De grote internationale toernooien zoals de Vietnam Open en andere toernooien die meetellen voor de wereldrangschikking van badminton worden aangeboden bij deze bookmaker. Naast de klassieke 1×2 weddenschap is het echter ook mogelijk om nog heel wat andere wedopties te gebruiken bij badmintonwedstrijden. Weddenschappen op de exacte score, wie een bepaalde set zal winnen, het exacte aantal gespeelde sets en nog meer opties worden namelijk aangeboden bij weddenschappen op badminton bij Meridianbet.