Naar inhoud gaan

België – Canada WK Voetbal 2022 weddenschappen en pronostieken

België – Canada WK Voetbal 2022 weddenschappen en pronostieken

Op woensdag 23 november 2022 belooft het een spannende voetbalavond te worden. Dan trappen onze Rode Duivels hun WK Voetbal op gang tegen Canada. De wedstrijd in Groep F start om 20u in het Al Rayyan Stadion te Qatar. Met een capaciteit van meer van 44.000 zitplaatsen wordt het ongetwijfeld een echt spektakel. De Rode Duivels zijn de torenhoge favoriet voor het duel tegen Canada. Kan België die favorietenrol waarmaken of hebben de Canadezen een verrassing in petto?

België nam het in de voetbalgeschiedenis nog maar één keer op tegen Canada. Hiervoor moeten we terug naar het jaar 1989. Toen wonnen de Rode Duivels een vriendschappelijk duel met 2-0. De Canadezen hebben bovendien amper WK-ervaring. In 1986 speelde Canada voor de eerste en enige keer op een WK. Er werden nul doelpunten gescoord en Canada verloor alle wedstrijden. Kunnen de Canadezen stunten en hun eerste punten pakken tegen onze Rode Duivels?

Beste odds, quoteringen voor België – Canada

Bookmakers België Gelijkspel Canada Sportweddenschappen

Bet777

1.46 4.55 7.40 Wedden

Circus.be

1.46 4.60 7.35 Wedden

Unibet

1.47 4.55 7.40 Wedden

Napoleon Sports & Casino

1.47 4.55 7.40 Wedden

Het zal je vast niet verbazen dat België als favoriet wordt beschouwd door de bookmakers met een maximum quotering van 1.47. De kans op een gelijkspel is een pak kleiner met een maximum van 4.60. Ook schatten ze de winst voor Canada laag in met een maximum quotering van 7.40.

Canada is de eerste tegenstander van de Rode Duivels op het WK in Qatar. Uit de laatste vijf wedstrijden kon Canada er slechts twee winnen. Met tegenstanders als Curaçao, Honduras en Bahrein zijn het geen resultaten om over naar huis te schrijven. De Belgen wonnen drie van hun vijf laatst gespeelde wedstrijden, maar konden niet altijd overtuigen. De tegenstanders waren echter wel van een ander kaliber. Kevin De Bruyne en Leandro Trossard zijn de Rode Duivels in vorm. Trossard scoorde dit seizoen reeds 7 doelpunten, terwijl De Bruyne al 9 assists gaf in de Premier League. Bij de Canadezen is Alphonso Davies de speler om in de gaten te houden. Met zijn ongeziene snelheid draait hij al enkele seizoenen mee als linksachter bij Bayern München. Bij Canada krijgt hij vaak een meer aanvallende rol. Ook spelen er enkele spelers uit de Belgische Jupiler Pro League mee met het Canadese elftal. Spelers zoals Larin (Club Brugge), Buchanan (Club Brugge), Ugbo (ex Genk) en David (ex Gent) zijn heel belangrijk voor het team.