Naar inhoud gaan

België – Japan WK 2018 weddenschappen en prognostieken

België – Japan WK 2018 weddenschappen en prognostieken

Na een vlotte groepswinst in groep G, waarin de Rode Duivels al hun matchen wonnen, namelijk met 3-0 tegen Panama, 5-2 tegen Tunesië en 1-0 tegen Engeland, barst de strijd volledig open. In de achtste finale van het WK 2018 staat België tegenover de Japanse delegatie: op maandag 2 juli 2018 om 20:00 is het zover. Voor de zesde keer in de geschiedenis zullen deze twee landen tegen elkaar uitkomen in de Rostov Arena in Rostov aan de Don. Het wordt ook de tweede keer dat België en Japan tegen elkaar uitkomen op een WK: de vorige keer was op het WK 2002, waar het 2-2 werd. De enige overwinning die België wist te behalen op Japan was in november 2017, toen Romelu Lukaku de enige goal van de match binnen wist te prikken. De Belgen lijken in vergelijking met Japan de beste kansen te hebben op WK-winst volgens de bookmakers, dus een gokje wagen op onze Rode Duivels lijkt de beste mogelijkheid om een mooie winst binnen te halen.

Beste odds, quoteringen voor België – Japan

Bookmaker 1 (België) X (Gelijkstand) 2 (Japan) Wedden

Circus.be

1.41 4.80 9.80 Wedden

BetFIRST

1.39 4.25 10.00 Wedden

Bet777

1.38 3.15 9.75 Wedden

Napoleon Sports & Casino

1.40 4.70 10.50 Wedden

bwin

1.40 4.60 8.75 Wedden

Betway

1.40 4.50 10.00 Wedden

Ladbrokes

1.40 4.333 9.00 Wedden

Enigszins verrassend

Er waren slechts weinigen die het Japan gegeven zouden hebben: doorgaan in een groep met Colombia, Senegal en Polen. Toch wisten ze door te stoten, na een verrassende overwinning op Colombia, een gelijkspel tegen Senegal en een nederlaag tegen Polen. Opvallend: Japan is de eerste ploeg in de geschiedenis van het WK die doorgaat op fair play resultaten.

Ondanks dit alles is Japan nog steeds geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Sinds 1998 wisten ze zich voor elk WK te kwalificeren, en eerder wisten ze ook al twee keer door te stoten naar de achtste finales. De druk van dit niveau is dus niet volledig nieuw voor de Japanners. In de ploeg zitten alvast geen onbekende namen: de basiskeeper is Eiji Kawashima, die eerder in België uitkwam voor Lierse en Standard. Achterin kunnen ze rekenen op een duo van Nagatomo en Yoshida, die al jaren de rots in de branding zijn. Teamkapitein Hasebe draait ook nog steeds mee in de Bundesliga, terwijl Keisuke Honda, die jaren geleden furore maakte bij onze Nederlandse noorderburen, voor zeer groot gevaar kan zorgen. Okazaki en Kagawa zullen ongetwijfeld voor problemen zorgen in de verdediging, met hun snelheid en dribbelvaardigheid.

Een bank vooruit en een kus van de bondscoach

De groepsfase van dit WK kon niet beter lopen voor onze Rode Duivels: drie overwinningen op drie wedstrijden en een groepswinst geeft België een mooie uitgangspositie om in de kwartfinale mogelijks uit te komen tegen Brazilië. Vooraleer te denken aan een kwartfinale moeten we wel eerst voorbij het Keizerlijke elftal van Japan geraken, en dat is een taak die haalbaar is, maar wel met de nodige voorzichtigheid benaderd moet worden. Nadat het overgrote deel van onze basisspelers een nodig dagje rust kreeg in de match tegen Engeland is iedereen weer in topconditie, en zo hebben de jonge leeuwen ook een kans gekregen om zich te bewijzen.

In deze match zullen sterspelers Romelu Lukaku, Eden Hazard en Kevin de Bruyne ongetwijfeld weer de gelegenheid krijgen om weer uit te blinken, met de nodige steun van hun ploegmakkers zoals Dries Mertens en Thibaut Courtois. De kwartfinale behalen zal wel bijna een must zijn, aangezien deze gouden generatie wel mag dromen van meer, gezien de overvloed aan talent in dit team.

Dappere samoerai versus helse Duivels

De achtste finale van dit WK zal zonder twijfel een interessante match worden, en de strijd zal meer dan waarschijnlijk uitgevochten worden op het middenveld, aangezien beide landen van een overvloed aan talent op dit deel van het speelveld beschikken. Bij de les blijven zal de boodschap zijn die bondscoach Martínez zal moeten meegeven met de Duivels. Niet alleen de spelers zullen bij de les blijven, ook bookmakers zullen met mooie opportuniteiten komen. Zo kun je bij Circus.be al genieten van hogere odds op een weddenschap dat België minstens één keer zal scoren.

Voor nog meer aantrekkelijke promoties is het aan te raden om Feeling Lucky regelmatig in de gaten te houden: hier vind je extra bonussen, waardoor je nog extra winsten binnen zal halen.