Naar inhoud gaan

België – Roemenië EK 2024 weddenschappen en voorspellingen

België – Slovakije EK 2024 weddenschappen en voorspellingen
EK 2024
Groep E
22 juni 2024
RheinEnergieStadion
Keulen, Duitsland
21:00
TV broadcasts: Sporza
Statistieken H2H
Totaal aantal wedstrijden: 12
Overwinningen België – 5 | Gelijkspel – 2 | Overwinningen Roemenië– 5
Laatste wedstrijd: Roemenië 2 – 1 België | 14-11-2012

België en Roemenië troffen elkaar al 4 keer in de kwalificatietoernooien voor de eindfase van een groot toernooi, maar nog nooit in de groepsfase van een eindtoernooi. Het RheinEnergieStadion in Keulen zal op 22 juni dus als strijdtoneel dienen voor de eerste Belgisch-Roemeense confrontatie op een EK. Om de Belgische voetballiefhebbers een beeld te schetsen: tijdens de laatste ontmoeting tussen beide nationale elftallen in 2012 stond Daniël Van Buyten in de basis, fungeerde Jelle Vossen als invaller en scoorde Christian Benteke één van zijn 18 doelpunten voor de Rode Duivels. De wedstrijd daarvoor staat bekend als die van Vincent Kompany’s waanzinnige crosspass. Sindsdien passeerden maar liefst 6 nieuwe Roemeense coaches de revue, terwijl de Belgen slechts 2 keer van trainer wisselden.

In 2022 kwamen de Roemenen één schamel puntje te kort om zich te kwalificeren voor het WK, maar sinds de aanstelling van de huidige coach Iordănescu eind 2022 boekten de Tricolorii puike resultaten. Ze hielden in de kwalificaties moeiteloos Zwitserland achter zich en ze verloren net als de Belgen geen enkele wedstrijd. In zijn laatste 13 wedstrijden verloor Roemenië slechts 1 keer, weliswaar van een land dat hen niet zal kunnen bedreigen op het Europees kampioenschap: Colombia. Het heeft er dus alle schijn van dat de Rode Duivels een hecht blok zullen moeten ontwrichten. Trekt Kevin De Bruyne zijn natie over de streep?

Ladbrokes odds voor de wedstrijd België – Roemenië

Wedden op Ladbrokes
Winnaar
1 (België): 1.50 X (Gelijkspel): 4.25 2 (Roemenië): 6.00
Beide teams scoren
Ja – 1.87 Nee – 1.85
Resultaat 1ste helft
1 (België): 2.02 X (Gelijkspel): 2.40 2 (Roemenië): 5.40
Aantal doelpunten
Meer dan 2.5 – 1.76 Minder dan 2.5 – 1.98

De teams en de opstelling

De Belgische bondscoach Domenico Tedesco zal ongetwijfeld al opgemerkt hebben dat scoren geen sinecure wordt in deze wedstrijd. De Roemeense reservedoelman van Atlético Madrid, Horațiu Moldovan, speelde zich tijdens de kwalificatiewedstrijden in de kijker door ervoor te zorgen dat Roemenië slechts 5 tegendoelpunten in 10 wedstrijden diende te incasseren. Tijdens deze kwalificatiecampagne traden er bij Roemenië ook enkele oude ‘Belgische’ bekenden op de voorgrond. Nicolae Stanciu (ex-Anderlecht) vond 3 keer de weg naar de netten en ook Răzvan Marin (ex-Standard) speelde een belangrijke rol als metronoom op het middenveld. Ook voor de ietwat oudere voetballiefhebbers loopt er bij de Roemenen een bekende vogel rond. De zoon van legende Gheorghe Hagi, Ianis Hagi en tevens voormalig Genkspeler, zal op het EK namelijk zijn vaderlandse kleuren verdedigen. In combinatie met hun topschutter van de kwalificaties, Denis Alibec, vormt deze ploeg een niet te onderschatten tegenstander.

Bij de Belgen is dit misschien de wedstrijd waar Romelu Lukaku zijn duivels ontbindt. Hij scoorde nog nooit tegen Roemenië en zal erop gebrand zijn op te schuiven in de lijst van internationale topschutters aller tijden. Met zijn 83 nationale doelpunten nadert hij de top 5 en ook tijdens dit EK zal zijn doelpuntenhonger niet snel gestild zijn. De afgemeten aanvoer van kapitein Kevin De Bruyne, het solide stofzuigerwerk van Amadou Onana en recordinternational Jan Vertonghen die het slot op de deur houdt lijken alvast de juiste ingrediënten voor Belgisch succes. Zetten de Rode Duivels hun ambitie in Keulen extra in de verf?

Beste weddenschapssite voor de wedstrijd België – Roemenië

Wedden op de tweede speeldag van het Europees Kampioenschap 2024 kan bij Ladbrokes. De bookmaker biedt interessante combo’s aan en verleidt je bovendien met Boost Coins. Met een gratis zilveren, gouden of diamanten Boost Coin verhoog je je winst respectievelijk met 50%, 100% of €50. Ben je vooraf niet zeker van je stuk? Maak je geen zorgen, want bij Ladbrokes kan je de wedstrijd eerst rustig verkennen en daarna live wedden!