Naar inhoud gaan

België – Rusland EURO 2020 weddenschappen en prognostieken

Belgium vs Russia

Voor hun eerste wedstrijd van het Europees Kampioenschap zakken de Rode Duivels op zaterdag 12 juni 2021 af naar het Krestovsky Stadium in Sint-Petersburg. Hier zullen onze landgenoten het opnemen tegen de organisator van het jongste WK. België is bij elke bookmaker de overgrote favoriet om met de winst te gaan lopen. Dit geldt trouwens niet enkel voor deze wedstrijd, maar voor de volledige groepsfase en, in feite, het volledige toernooi. Naast Rusland neemt België het tijdens de groesfase ook nog op tegen Denemarken en Finland.

Rusland is een redelijk onbekende tegenstanders voor de Rode Duivels. Tot op heden speelden te twee nationale elftallen slechts zeven wedstrijden tegen elkaar, de meest recente tijdens de EK kwalificaties in 2019. Toen won België met een overtuigende 1-4. Rusland is er tot op heden nooit in geslaagd om België te verslaan. Gezien het feit dat België vandaag nog steeds over een gouden generatie beschikt met vedetten als Eden Hazard, Dries Mertens, Kevin De Bruyne en topschutter Romelu Lukaku, lijkt het weinig waarschijnlijk dat daar dit jaar verandering in zal komen.

Beste odds, quoteringen voor België – Rusland

Bookmakers België Gelijkspel Rusland Sportweddenschappen

betFIRST

1.71 3.80 5.75 Wedden

Unibet

1.71 3.75 5.00 Wedden

Bet777

1.71 3.75 5.75 Wedden

bwin

1.67 3.70 5.50 Wedden

Circus.be

1.73 3.70 5.25 Wedden

Betway

1.70 3.75 5.00 Wedden

Napoleon Sports & Casino

1.75 3.70 4.90 Wedden

Zoals we eerder vermeldden, versloeg Rusland de Rode Duivels nog nooit. Wel kwam het tweemaal tot een gelijkspel. Het is vrij duidelijk dat de online bookmakers dan ook België als de meest waarschijnlijke winnaar benoemen. De maximale odds voor een Belgische winst zijn 1.75. In geval van Russische winst vinden we, in tegenstelling tot de andere mogelijkheden, meer uiteenlopende odds terug. Deze variëren van 4.90 tot 5.75. Mocht de wedstrijd onbeslist blijven, dan vinden we een maximale odd van 3.80 terug.

Toch hebben de Russen het feitelijke thuisvoordeel, aangezien de wedstrijd in Sint-Petersburg wordt gespeeld. Vraag is of dit genoeg zal zijn om de nummer één op de FIFA-wereldranglijst aan te kunnen. Ook de marktwaarde van de Belgen is superieur aan die van de Russen. Zo zijn Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku samen meer waard dan het volledige Russisch elftal. Diezelfde Lukaku blijkt in topvorm te zijn en scoorde onlangs nog zijn zestigste interlandgoal tegen Kroatië. Door dit te volbrengen in 93 interlands laat ‘Big Rom’ andere supersteren achter zich. Toch zal het volgens ons een spannende wedstrijd worden die doet denken aan een omgekeerd David & Goliath verhaal.

Wens je meer te weten te komen over weddenschappen voor andere wedstrijden tijdens het EK of andere competities? Surf dan naar de websites van online bookmakers en ontdek het wijde aanbod (live) weddenschapmogelijkheden.