Naar inhoud gaan

België – Slovakije EK 2024 weddenschappen en voorspellingen

België - Slovakije EK 2024 weddenschappen en voorspellingen

Kunnen Lukaku, De Bruyne en co de Slovaken afhouden op de eerste speeldag van het EK? Op 17 juni 2024 beginnen de Rode Duivels in Frankfurt aan een nieuwe zoektocht naar internationale glorie. Ze boekten alleszins vertrouwen in hun laatste twee oefenwedstrijden en die lijn wil Tedesco graag doortrekken in de groepsfase. Sinds 2014 slaagde enkel Italië in 2016 erin de Belgen van winst te houden in hun openingswedstrijd op een groot toernooi. Hijsen de Roemenen zich bij in dat lijstje of nemen de Rode Duivels een gedroomde start met een vlotte overwinning?

⚽ EK 2024 | Groep E
📅 17 juni 2024 | 🕔 18:00
🏟️ Frankfurt Arena | 📍 Frankfurt am Main, Duitsland
📺 TV broadcasts: Sporza

Statistieken H2H
Totaal aantal wedstrijden: 3
Overwinningen België – 1 | Gelijkspel – 2 | Overwinningen Slovakije – 0
Laatste wedstrijd: België – Slovakije 2-1 | 06/02/2013

Voetbalminnend België hoopt innig op een overwinning en verwacht eerherstel na de roemloze uitschakeling op het afgelopen WK in Qatar. Topscorer Lukaku kon toen zijn ontgoocheling niet verbijten en sloeg een dug-out aan diggelen. Menig fans spraken van een geflopte gouden generatie en bleven erg teleurgesteld achter. Dankzij een combinatie van goede resultaten en een authentieke uitstraling slaagde bondscoach Tedesco er sindsdien opnieuw in een positieve vibe te creëren rond de Rode Duivels.

Met een opgefriste kern verloren de Rode Duivels niet meer na zijn aanstelling en gooiden de Belgen zelfs even hoge ogen met een overwinning in Duitsland en ei zo na een op Wembley. Velen beschouwen ons land dan ook als outsider voor dit EK. Zijn de Rode Duivels op de afspraak?

Unibet odds voor de wedstrijd België – Slovakije

Wedden op Unibet
Winnaar
1 (België): 1.45 X (Gelijkspel): 4.50 2 (Slovakije): 6.25
Beide teams scoren
Ja – 1.84 Nee – 1.89
Resultaat 1ste helft
1 (België): 1.94 X (Gelijkspel): 2.48 2 (Slovakije): 5.60
Aantal doelpunten
Meer dan 2.5 – 1.68 Minder dan 2.5 – 1.68

De teams en de opstelling

De bookmakers schuiven België de favorietenrol toe met een maximale quotering van 1.45. De kans dat de Slovaken een gelijkspel uit de brand slepen is kleiner, met een maximale quotering van 4.50, terwijl een overwinning van Slovakije het minst waarschijnlijk lijkt met odds van 6.25.

De nummer 48 van de FIFA-ranking hoopt echter danig dat talismannen Skriniar en Lobotka boven zichzelf uitstijgen en Slovakije zo broodnodige punten bezorgen in de strijd voor een plekje in de achtste finales. Of zijn het kwalificatietopschutter Haraslín en youngster Leo Sauer die helemaal ontploffen in Duitsland en hun land op sleeptouw nemen? De mannen van bondscoach Francesco Calzona legden immers solide prestaties op de mat in de kwalificatiewedstrijden met een terechte tweede plaats als resultaat. Ze delfden enkel in de dubbele confrontatie met het Portugal van oude bekende Roberto Martinez het onderspit. Voor de rest werd er niet verloren en dus dromen ze in Bratislava luidop van een kwalificatie voor de achtste finales.

De Belgen daarentegen verloren geen enkele kwalificatiewedstrijd en koesteren daarenboven ook ten opzichte van hun vorige EK revanchegevoelens. In de kwartfinales van 2021 vergaten de Belgen hun kansen te verzilveren en dat straften de Italianen genadeloos af. Jérémy Doku stelde zich die avond wel voor aan de Belgische fans en gaf al aan nog beslissender te willen worden voor de Rode Duivels. Uitkijken geblazen of zijn woorden werkelijkheid worden, maar zijn flitsen bij Manchester City voorspellen alvast veel goeds.

Beste weddenschapssite voor de wedstrijd België – Slovakije

Surf naar Unibet om deze wedstrijd bij de beste bookmaker te volgen. Volg de wedstrijd van dichtbij en voorspel niet alleen wie wint, maar ook het resultaat na de eerste helft, hoeveel doelpunten er gescoord zullen worden of wie het laatste doelpunt scoort. Via Unibet kan je ook nog wedden op meer dan 30 andere sporten. Bekijk zeker hun promoties en maak kans op extra winst dankzij een Combo Booster, een winstverhoging of gewoon een gratis weddenschap.