Naar inhoud gaan

België – Tunesië WK 2018 weddenschappen en prognostieken

België – Tunesië  WK 2018 weddenschappen en prognostieken

Op zaterdag 23 juni 2018, 14:00, speelt België in de Otkrytieje Arena in Moskou hun tweede wedstrijd van de groepsfase tegen Tunesië. Voorheen speelden deze twee landen slechts drie keer tegen elkaar, waarvan twee keer vriendschappelijk en één keer op het WK in 2002. Op het WK 2002 werd het 1-1, en verder won Tunesië één keer met 2-1 en België won vier jaar geleden met 1-0.

Onze eigenste Rode Duivels worden tot één van de outsiders gerekend voor de eindwinst op het WK 2018, terwijl Tunesië wordt getipt als een outsider om door te gaan in de groepsfase. In principe zouden de Rode Duivels deze wedstrijd moeten winnen, maar we mogen nooit een verrassing uitsluiten.

Beste odds, quoteringen voor België-Tunesië

Bookmaker 1 (België) X (Gelijkstand) 2 (Tunesië) Wedden

betFIRST

1.50 5.90 13.50 Wedden

Bet777

1.24 5.80 13.25 Wedden

Ladbrokes

1.285 5.00 12.00 Wedden

Betway

1.28 5.25 10.00 Wedden

bwin

1.25 6.25 14.00 Wedden

Napoleon Sports & Casino

1.35 5.10 11.50 Wedden

Voor de eerste keer sinds lang

Tunesië zal voor de vijfde keer Afrika vertegenwoordigen op een WK. In de kwalificatie worstelden ze zich voorbij de Democratische Republiek Congo, Libië en Guinee. Met één punt verschil op Congo wisten ze zich te plaatsen voor hun eerste WK eindronde sinds 2006.

Tunesië komt nu uit een generatie waar ook hun topscorer aller tijden – Isssam Jemâa, die lang onderdeel uitmaakte van de ploeg van Lens – ook toe behoorde. De huidige selectie moet echter niet onderdoen qua talent. Vooral Aymen Abdennour, captain Aymen Mathlouthi, Wahbi Khazri en Youssef Msakni steken er boven uit, en zullen naar alle waarschijnlijkheid ook de sleutelspelers van dit elftal zijn. In de huidige selectie bevindt zich ook Dylan Bronn, van AA Gent. Hamdi Harbaoui van Zulte Waregem en Larry Azouni van Kortrijk behoren ook nog tot de kanshebbers op een selectie. De vorige wedstrijd tussen België en Tunesië vond plaats in 2014 en toen won België heel nipt, dus deze wedstrijd kan een heel interessante worden.

Hopen op meer?

Rode Duivels op het WK 2018Ondertussen is het wel duidelijk dat België tot één van de outsiders wordt gerekend voor de eindwinst op het WK 2018. Daarom zouden de Rode Duivels niet al te veel problemen moeten hebben met de Tunesische Adelaars, maar er moet wel uitgekeken worden voor een eventuele verrassing.

Na een eventuele overwinning tegen Panama zou het wel eens een slim idee kunnen zijn om een paar sterspelers wat rust te gunnen voor de wedstrijd tegen Engeland, en dus om te rekenen op jongens die zich maar al te gretig willen bewijzen. Daarbij denken we bijvoorbeeld aan Thomas Meunier, Youri Tielemans en Michy Batshuayi.

Duivels of adelaars?

Op zich staan dus mooie dingen in de sterren geschreven voor onze Rode Duivels in de wedstrijd tegen Tunesië, maar hoogmoed komt voor de val. Als België het hoofd koel houdt en bij de les blijft maakt het een zeer degelijke kans op winst. Wie ook een kans op winst heeft, zijn mensen die graag een gokje wagen op wedstrijden van het WK. Daarom is het zeker interessant om de komende tijd Feeling Lucky in de gaten te houden, aangezien je hier de beste odds vindt voor sportweddenschappen, waaronder ook onze tweede wedstrijd in de groepsfase. Ook vind je hier bonussen, wat je nog extra winsten kan opbrengen bij jouw weddenschappen.