Naar inhoud gaan

Cash out bij sportweddenschappen

Cash out bij sportweddenschappen

Een nieuwe optie beschikbaar bij de meeste online bookmakers zorgt voor heel wat mooie nieuwe kansen: de cash out functie. Met deze functie is het mogelijk om je winst veilig te stellen of je verlies te minimaliseren door je weddenschap vroegtijdig uit te laten betalen. Het is natuurlijk wel zo dat je niet je volledige winst uitbetaald krijgt, net zoals je niet je volledige inzet terugkrijgt, maar dat maakt de cash out functie niet minder interessant.

Op deze manier is het namelijk iets gemakkelijker om mooie winsten binnen te halen door te wedden op de underdog. Je kan namelijk cashen zodra de underdog op voorsprong komt. De mogelijkheden met cash out zijn eindeloos.


Hoe werkt cash out?

Zoals al eerder gezegd is het doel van de cash out om je winsten vroegtijdig uit te laten betalen of om een deel van je inzet terug te krijgen als je je weddenschap aan het verliezen bent. Als je bijvoorbeeld in een simpele weddenschap € 20 inzette op de underdog met odds van 5.00 is het mogelijk om na bijvoorbeeld 60 minuten je winst al te laten uitbetalen. Je zal natuurlijk niet de volledige winst uitbetaald krijgen, maar het is wel handig om je winst veilig te stellen als je merkt dat de favoriet terug in de wedstrijd aan het komen is.

Hetzelfde is mogelijk met live weddenschappen. Je kan bijvoorbeeld € 30 inzetten op de thuisploeg in een wedstrijd die bij rust nog 0-0 staat. Als het na een tijd nog steeds 0-0 staat kan je ervoor kiezen om je inzet deels terug te krijgen, zeker als het erop lijkt dat de wedstrijd op 0-0 zal eindigen of dat de bezoekers de overhand krijgen.

Sportweddensites met cash out

Unibet

Unibet logoBij Unibet is het voorlopig enkel mogelijk om de cash out functie te gebruiken bij enkelvoudige live weddenschappen. De live weddenschap waarmee je de cash out functie gebruikt hoeft echter niet direct een weddenschap te zijn op de uitslag van de match. Je kan ook wedden op evenementen tijdens de wedstrijd, zoals het aantal gescoorde doelpunten. Als je bijvoorbeeld wedt dat er meer dan 1,5 doelpunten zullen worden gescoord, wordt je winst uitbetaald zodra het tweede doelpunt van de wedstrijd valt. Zo kan je direct weer aan de slag met je winst uit die weddenschap. Hetzelfde geldt voor andere weddenschappen waarbij je cash out gebruikt: je winst of je inzet wordt direct gestort zodat je weer aan de slag kan.

bwin

Bij bwin is het mogelijk om de cash out functie te gebruiken op praktisch elk soort weddenschap. Enkel systeemweddenschappen komen niet in aanmerking voor de cash out functie. Het is bij bwin dus ook mogelijk om voor de cash out functie te kiezen voor het begin van de wedstrijd. Dit is handig als de sterspeler waarop de ploeg waarop je inzette uitvalt, of als de winstkansen van jouw ploeg om een of andere reden dramatisch zakken. Verder is het ook mogelijk om de cash out functie te gebruiken in de app van bwin. In de sportweddenschappen app heb je een zeer handig overzicht van je lopende weddenschappen, en er wordt ook berekend hoeveel je winst of verlies zal zijn op het moment dat je wil laten uitbetalen.

betFIRST

betFIRST logoOok bij betFIRST is het mogelijk om zowel op enkelvoudige als op combiweddenschappen de cash out functie te gebruiken, op zowel live weddenschappen als op pre-match weddenschappen. Het is dus hier ook mogelijk om je verlies te minimaliseren voor de match als een sleutelspeler uitvalt. Wat de cash out functie bij betFIRST nog interessanter maakt is de gedeeltelijke cash out. De gewone cash out functie, waarbij je je inzet deels terugkrijgt of een deel van de winst opstrijkt is natuurlijk beschikbaar, maar de gedeeltelijke cash out is nog een heel ander beestje. Met de gedeeltelijke cash out is het mogelijk om een deel van de inzet terug te krijgen of om een deel van de winst te innen. De rest van het bedrag blijft gewoon geldig als je weddenschap. Zo is het mogelijk om een deel van je winst veilig te stellen, en alsnog te hopen op een volledige uitbetaling van het resterende bedrag indien je weddenschap uitkomt. Op deze manier kan je nog meer uit de cash out functie halen.