Naar inhoud gaan

Cercle Brugge – Club Brugge Jupiler Pro League weddenschappen en pronostieken

Cercle Brugge vs Club Brugge

Op zondag 26 december 2021 staan tijdens de 20e speeldag van de Jupiler Pro League de twee Brugse clubs tegenover elkaar in het Jan Breydelstadion in Brugge, het thuisstadion van zowel Cercle Brugge als Club Brugge. Om 13u30 begint de match die de stad Brugge tijdelijk in twee zal scheuren.

Welke club zal winnen? Worden de verwachtingen ingelost dankzij winst voor Club Brugge, of zal Cercle Brugge verrassen? Club Brugge staat op dit moment op de tweede plaats in het algemeen klassement. De laatste vijf matchen hebben ze gewonnen waardoor ze nu in het totaal elf gewonnen matchen gespeeld hebben, zes keer gelijkgespeeld en slechts twee keer verloren. Cercle Brugge staat op de twaalfde plaats, maar heeft de laatste vijf matchen ook telkens gewonnen. Toch hebben ze slechts zes matchen gewonnen, vier gelijkgespeeld en negen verloren. Het doelpuntenaantal van beide clubs is ook verschillend met 39 gemaakte doelpunten voor Club en 24 voor Cercle.

Beste odds, quoteringen voor Cercle Brugge – Club Brugge

(De odds worden binnenkort gepubliceerd)

Aangezien de afgelopen matchen tussen Cercle Brugge en Club Brugge eindigden met ofwel een gelijkspel, zoals de laatste match tegen elkaar, ofwel een winst voor Club Brugge, is de kans groot dat dit scenario herhaald zal worden. Club Brugge lijkt niet alleen te winnen tegen Cercle, maar ook tegen bijna elke andere ploeg waartegen ze spelen. De club van Philippe Clement heeft niet alleen meer gewonnen matchen en meer gemaakte doelpunten, maar ook minder gemaakte fouten en minder gele kaarten. Rode kaarten hebben ze wel vaker ontvangen, en owngoals hebben ze ook meer gemaakt. Club Brugge heeft ook meer bekende namen dankzij Simon Mignolet, Mats Rits en Charles De Ketelaere. Voor Cercle spelen onder andere Olivier Deman en Thibo Somers. Wie zal zich bewijzen tijdens deze match?