Naar inhoud gaan

Chelsea – Real Madrid Champions League weddenschappen en pronostieken

Chelsea vs Real Madrid

Op woensdag 6 april 2022 spelen Chelsea en Real Madrid hun eerste match in de kwartfinale van de Champions League. Dit vindt plaats in het stadion Stamford Bridge in Londen en begint om 21u. In het algemeen klassement staat Chelsea één plaats boven Madrid, maar beide clubs hebben zes keer gewonnen. Madrid heeft twee matchen verloren, terwijl Chelsea er slechts één verloor. Welke club zal één moeten toevoegen aan dat getal?

Beide clubs zijn goed op weg naar de eindzege, maar slechts één zal doorstoten naar de halve finale. Tijdens de laatste vijf matchen hebben zowel Chelsea als Real Madrid vier matchen gewonnen. De op twee na laatste match speelde Chelsea gelijk tegen FC Zenit. Real Madrid verloor zijn voorlaatste match van Paris Saint-Germain. In 2021 speelden Chelsea en Madrid ook tegen elkaar in de Champions League. Het eindigde met winst voor Chelsea, waarna ze verdergingen en kampioen werden. Het was slechts de tweede keer dat ze deze titel behaalden (de vorige was in 2012). Real Madrid is al 13 keer kampioen geworden, de laatste keer in 2018. Slechts één van de twee ploegen zal kans maken op het behalen van de volgende titel.

Beste odds, quoteringen voor Chelsea – Real Madrid

Bookmakers Chelsea Gelijkspel Real Madrid Sportweddenschappen

Bet777

2.15 3.60 3.65 Wedden

Circus.be

2.05 3.25 3.50 Wedden

Unibet

2.05 3.35 3.80 Wedden

bwin

2.05 3.40 3.60 Wedden

Napoleon Sports & Casino

2.05 3.35 3.80 Wedden

Ladbrokes

2.03 3.40 3.80 Wedden

Betcenter

2.09 3.35 3.53 Wedden

betFIRST

2.15 3.60 3.65 Wedden
Met een maximale quotering van 2.15 maakt Chelsea de meeste kans om te winnen. Een gelijkspel maakt niet zo veel kans, want dit heeft een maximale quotering van 3.60. Maar ook een winst voor Real Madrid is minder waarschijnlijk. Dit heeft een maximale quotering van 3.80.

Chelsea was de laatste kampioen, maar Real Madrid heeft de meeste titels op zijn naam. Bookmakers denken dan wel dat Chelsea zal winnen, maar het belooft een hevige match te worden. De meest aangename club is Chelsea. Zij hebben tijdens het volledige toernooi slechts negen gele kaarten gekregen. Real Madrid speelde wat agressiever en kreeg er 16. Dat zijn er ongeveer twee per match. Ook op vlak van verdediging doet Chelsea het beter. Hoewel beide ploegen slechts vijf ballen lieten binnengaan, heeft Chelsea vijf clean sheets en Madrid vier. Deze laatste heeft veel meer ballen tegengehouden, zo’n 35. Chelsea hield er slechts negen tegen. Is dit toevallig, of duidt dit op de sterke middenvelders van de Britse club? Voor welke club je ook supportert, er zal sowieso een Belg winnen. De Britten maken gebruik van Romelu Lukaku. In deze competitie speelde hij vijf van de acht matchen mee en scoorde hij twee van de 17 goals. Voor de Spanjaarden hield Thibaut Courtois het net vrij van vele ballen terwijl Eden Hazard drie keer op het veld te zien was. Welke Belgen zullen zegevieren?