Naar inhoud gaan

Club Brugge – Royale Union Saint-Gilloise Jupiler Pro League Jan 22 FLBE

Club Brugge – Royale Union Saint-Gilloise Jupiler Pro League Jan 22 FLBE

Op donderdag 27 januari 2022 loopt het Jan Breydelstadion in Brugge weer vol, weliswaar nog steeds zonder toeschouwers. Om 20u45 staan Club Brugge en Royale Union Saint-Gilloise tegenover elkaar tijdens de 23e speeldag in de Jupiler Pro League. In augustus 2021 speelden deze clubs al eens tegen elkaar. Toen werd maar één goal gescoord die de overwinning voor Brugge betekende. Belooft dit hetzelfde resultaat voor de komende match?

2021 was het eerste jaar dat Royale Union Saint-Gilloise in klasse 1A speelde na 48 jaar afwezigheid. Daarvoor speelde de club vijf jaar in klasse 1B, een grote verbetering na heel wat jaren derde, en zelfs enkele jaren in vierde klasse. Club Brugge speelt sinds 1959 in klasse 1A. Al meer dan 15 keer werd de club de grote winnaar van het seizoen. En toch staat Union in deze Jupiler Pro League net boven Club Brugge met vier meer gewonnen matchen. Alhoewel Union ook meer verloren heeft (slechts één keer), heeft Club zeven keer gelijkspel gespeeld. Zal de landskampioen van de vorige twee seizoenen zijn tegenstander verpletteren, of haalt Union verrassend de slag thuis?

Beste odds, quoteringen voor Club Brugge – Royale Union Saint-Gilliose

Eurotiercé

2.153.753.30Wedden

Bookmakers Club Brugge Gelijkspel Royale Union Saint-Gilloise Sportweddenschappen

Ladbrokes

2.10 3.60 3.35 Wedden

Unibet

2.05 3.60 3.40 Wedden

Bingoal

2.10 3.75 3.25 Wedden

Circus.be

2.09 3.70 3.25 Wedden

ZEbet

2.07 3.75 3.30

Betcenter

2.11 3.60 2.96

De kansen voor eender welke uitkomst liggen niet ver uit elkaar. Een winst voor Club Brugge is het meest waarschijnlijke scenario met een maximale quotering van 2.11. Dat Royale Union Saint-Gilliose wint heeft een maximale quotering die een beetje hoger ligt, 3.40. Gelijkspel is de minst waarschijnlijke uitkomst want deze maximale quotering van 3.75 is de hoogste.

Het gemiddeld aantal doelpunten ligt bij beide clubs redelijk gelijk. Club Brugge maakt per match zo’n twee doelpunten en krijgt er 1,3 tegen. Royale Union Saint-Gilliose maakt er 2,5 en ontvangt er slechts 0,9. In de laatste vijf matchen heeft Union een bijna vlekkeloos scorebord – een resultaat dat Club niet kan nadoen. Toch heeft Club meer grote namen in de ploeg zitten, zoals doelman Simon Mignolet en middenvelders Mats Rits, Hans Vanaken en Charles De Ketelaere. Wie opgesteld zal worden om tegen Union te spelen blijft de vraag. Deniz Undav heeft voor Union de meeste doelpunten in de volledige competitie gescoord, zo’n 18. Hij heeft ook negen assists gegeven en heeft de op een na langste speeltijd. Bij Club is deze plaats vrijgehouden voor Charles De Ketelaere die met tien de meeste doelpunten van de club gescoord heeft. Hij gaf zes assists en staat daarmee op de tweede plaats.