Naar inhoud gaan

De futsal ploeg die je niet mag missen: RSCA

Hoewel futsal veel minder bekend is dan grote broer voetbal, bestaat er een levendige competitie in België. Betcenter deelt als hoofdsponsor van de Belgische futsal competitie elke week een duoticket uit om een wedstrijd van RSCA Futsal bij te wonen. Aangezien de Anderlechtse ploeg dit seizoen aan een krachttoer bezig, is dit het uitgelezen moment om erbij te zijn.

Futsal

Deze weinig bekende sport lijkt op voetbal, maar wordt met 5 spelers op een handbalveld in 50 minuten gespeeld. Het is uitgevonden door een Argentijn, Juan Carlos Ceriani Gravier, in de jaren 30 na de het eerste wereldkampioenschap voetbal. Pas 50 jaar later zou het de naam futsal aannemen.

De Betcenter Futsal League

Betcenter Futsal League Logo De eerste nationale staat beter bekend onder de naam Betcenter Futsal League. Het seizoen 1992-93 is het oudste geregistreerde seizoen van de competitie. Ook al houdt RSCA de titel van Belgisch kampioen sinds het seizoen 2014-2015, toch blijft Action 21 Charleroi de meest bekroonde ploeg.

RSCA Futsal

Voorheen bekend als Futsal Project Halle-Gooik, RSCA Futsal is de futsal afdeling van de bekende voetbalclub Royal Sporting Club Anderlecht en werd opgericht in 2004. Hoewel de ploeg pas in 2013 naar Divisie 1 ging, behoudt ze de landstitel sinds 2014-15. De enige uitzonderingen zijn de jaren 2019-20 en 2020-21, omdat de competitie door de Covid-19-pandemie niet normaal kon plaatsvinden.

Voorspellingen

Betcenter Logo Gezien de huidige rangschikking ligt het voor de hand dat RSCA opnieuw de titel van Belgisch kampioen zal veroveren. Dankzij hun feilloze prestaties dit seizoen is de kans groot dat ze tot het einde van het seizoen al hun wedstrijden blijven winnen. Als hoofdsponsor van de competitie is Betcenter een logische partner om op futsal te wedden. Bovendien maak je er elke week kans op een duoticket tijdens de volgende thuismatch van RSCA Futsal.

Win een duoticket voor RSCA Futsal bij Betcenter

Log in op jouw Betcenter-account om te spelen of registreer je eerst. Voorspel de juiste uitslag en woon een wedstrijd van de huidige Belgische kampioen bij. De winnaars worden aan het begin van elke week bekend gemaakt.

Win 2 tickets voor RSCA bij Betcenter