Naar inhoud gaan

Duitsland – Servië Finale FIBA 2023 weddenschappen en voorspellingen

Duitsland – Servië Finale FIBA 2023 weddenschappen en voorspellingen
Basketbal Wereldkampioenschap FIBA
Finale
10-09-2023
Mall of Asia Arena
Manilla, Filipijnen
14:40 (UTC+2)
TV uitzender: Bekijk op BeTV of Courtside1891
Statistieken H2H
Totaal aantal wedstrijden: 6
Winst Duitsland – 3 | Winst Servië – 3
Gemiddelde punten per match: Duitsland (94 punten) | Servië (96 punten)

Na spannende halve finales weten we binnenkort eindelijk wie het Wereldkampioenschap basketbal mannen FIBA 2023 gaat winnen. Wie een Noord-Amerikaanse finale verwachtte, zal misschien teleurgesteld zijn, maar de Europeanen komen aan hun trekken. Op zondag 10 september strijden Duitsland en Servië om de Naismith Trophy, als opvolger van Spanje in 2019.

Deze World Cup is naast de Olympische Spelen de belangrijkste basketbalcompetitie ter wereld. Het FIBA Wereldkampioenschap werd in 1950 opgericht en wordt elke 4 jaar gehouden. Het brengt de beste teams van elk continent samen. Dit jaar werd de competitie gehouden in de Filipijnen, Japan en Indonesië. Aan het einde van deze competitie worden zeven tickets voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs uitgereikt aan de beste landen van elk continent (of zone).

Alle landen hebben hard gevochten om hogerop te komen en de finale te bereiken, maar alleen de beste twee konden dat doen. Met zijn direct eliminatiesysteem is de World Cup een relatief snelle competitie. Aanstaande zondag wordt eindelijk de winnaar bekend, maar wie wordt wereldkampioen, Duitsland of Servië?

Finale Wereldkampioenschap FIBA Basket

Servië was het eerste team dat zich plaatste voor de finale nadat het Canada versloeg in de halve finale (95 – 86), wat velen verraste. Servië had niet echt geschitterd sinds hun gloriedagen tussen 1995 en 2002, ook al werden ze 5de op het WK van 2019. Toch speelden de Serviërs een perfecte wedstrijd en leidden ze Canada de hele tijd.

De tweede gekwalificeerde ploeg was Duitsland, het enige ongeslagen team op dit toernooi. Op vrijdag gooiden de Duitsers de Verenigde Staten uit het WK (111 – 113) om door te gaan naar de finale. Het was een trieste uitkomst voor het Noord-Amerikaanse publiek, maar een vreugdevolle en opwindende voor de Europeanen. Duitsland leidde tegen de Amerikanen tot het einde, hoewel de laatste minuten onzeker waren.

De FIBA WK 2023 finale vindt plaats in het Mall of Asia stadion in Manilla, Filipijnen. In dit neutrale stadion kunnen de twee finalisten het tegen elkaar opnemen in een sfeer van gelijkheid. Deze eindstrijd zal zeker vol wendingen en spanning zitten. Ter herinnering: Canada en de Verenigde Staten strijden deze zondag ook om de 3de plaats, wat interessant belooft te zijn.

Eurotiercé odds voor de finale tussen Duitsland – Servië

Wedden op Eurotiercé
Winnaar
1 (Duitsland) 2 (Servië)
1.83 2.00
Resultaat 2de helft
1 (Duitsland) X (Gelijkspel) 2 (Servië)
1.92 15 2.00
Aantal punten
Meer dan 161.5 – 1.31 Minder dan 161.5 – 3.45

De teams en de opstelling

Na een 3de plaats op het Eurobasket in 2022 mikt Duitsland nu op de toppositie op het WK 2023. De Duitse ploeg heeft een aantal zeer goede spelers en vooral een aantal uitstekende schutters. Aan de ene kant scoorde Andreas Obst 24 punten, bijna een kwart van de punten gescoord tegen de VS. Aan de andere kant maakten Franz Wagner en Dennis Schröder het ook mogelijk en scoorden ze talloze baskets.

Servië leverde een zeer goede teamprestatie in de verdediging. Hun uitstekende verdediging kan aanvalsgerichte groepen zoals Canada destabiliseren. Het valt nog te bezien of deze strategie zal werken bij een veelzijdiger Duits team. Het team heeft ook een aantal indrukwekkende, vrij lange spelers. De prestaties van Bogdan Bogdanovic, een uitstekende schutter, Nicola Jović (NBA-speler voor de Miami Heat) en Nikola Milutinov, die een grote rol speelde in de overwinning van Servië op Canada, zijn het vermelden waard.

Beste weddenschapssite voor de wedstrijd Duitsland – Servië

Wedstrijd Azerbeidzjan – België, Kwalificatie Euro 2024 weddenschappen bij Eurotiercé Plaats al je weddenschappen op de finale van het FIBA Wereldkampioenschap bij Eurotiercé. Deze online bookmaker biedt zowel pre-match als live weddenschappen aan. Je kunt wedden op de winnaar, op het aantal punten dat in totaal of door een bepaalde speler is gescoord, en op het resultaat in elk kwart. Om het maximale uit deze finale te halen, zijn er ook een aantal live weddenschappen met odds die veranderen tijdens de wedstrijd, afhankelijk van de score. Er zijn dus even meer mogelijkheden om meer te winnen, omdat de odds soms hoger zijn.

Ben je een fan van basketbal? Bij Eurotiercé kun je ook weddenschappen afsluiten op andere belangrijke competities zoals de NBA, de WNBA en de Olympische Spelen. Je geniet dus het hele jaar van basketbalvoorspellingen. En als je van andere sporten houdt, Eurotiercé is gespecialiseerd in paardenrennen, in samenwerking met PMU.