Naar inhoud gaan

EK Voetbal 2016 Weddenschappen

Wedden op EURO 2016

Deze zomer gaat in Frankrijk van 10 juni tot 10 juli 2016 de vijftiende editie van het Europees Kampioenschap voetbal door. Het belooft weer een spannend toernooi te worden, met veel landen die grote namen zijn in het voetbal, maar ook met een aantal nieuwkomers of landen die niet echt bekend staan om hun voetbaltraditie. Zo konden onder andere Hongarije, Noord-Ierland, IJsland en Albanië zich kwalificeren voor het EK. Onze noorderburen, Nederland, konden zich zeer verrassend niet plaatsen voor het EK na een desastreuze kwalificatiecampagne, waar ze vierde eindigden in hun groep, na Turkije, IJsland en Tsjechië. Waar wij natuurlijk het meest naar uitkijken, zijn onze eigenste Rode Duivels van België. België wordt tussen Spanje, Duitsland en gastland Frankrijk tot de favorieten gerekend om het EK te winnen. Portugal, Engeland en Italië worden tot de outsiders gerekend. De succesvolle WK-campagne en groepswinst in de EK-kwalificatie hebben de Rode Duivels alvast hoop gegeven op de eindwinst in Frankrijk.

Speelschema België

België trapt het EK alvast af met een klepper tegen Italië op 13 juni in het Stade des Lumières in Lyon. Het is direct een confrontatie tussen twee favorieten voor de eindwinst, met ongeveer gelijke kansen voor elke ploeg.

Het tweede duel zal plaatsvinden in het Nouveau Stade Bordeaux, in Bordeaux, op 18 juni tegen Ierland, dat zich wist te kwalificeren via de play-offs tegen Bosnië-Herzegovina. Ierland wist in de EK-kwalificatie thuis te winnen tegen de wereldkampioen Duitsland, dus de Rode Duivels zullen zeker rekening moeten houden met een zware match, die ze wel zouden moeten winnen als ze goed spelen

Het derde en laatste duel in de groepsfase is op 22 juni in de Allianz Riviera in Nice tegen het Zweden van Zlatan Ibrahimovic. Zweden schakelde Denemarken uit in de play-offs om zich te kwalificeren. Dit zal een match worden die België moet winnen, en ze maken er ook goede kans.

Wedden op het EK 2016

EURO 2016 logoBij verschillende legale bookmakers in België kan je wedden op voetbal, en dat zal voor het EK dit jaar niet anders zijn. Zo zul je al zeker bij bwin, Ladbrokes en betFIRST alvast legaal kunnen wedden op het EK. Zo kun je bij bwin nu al wedden op de drie wedstrijden die België zal spelen in de groepsfase tegen Italië, Ierland en Zweden. Bij Ladbrokes kun je dit ook, en als er één resultaat niet juist is, dan krijg je je inzet gewoon terug. Bij betFIRST kan je ook € 10.000 winnen door het maandelijks rooster correct te voorspellen. Zo kun je al geld winnen om nog meer te winnen met het EK. Ook kun je de wedstrijden live volgen, op je mobiel, op je tablet, laptop of PC, in full screen. Er zullen promoties en acties verbonden zijn aan het EK, dus hou zeker de sites al goed in de gaten.

Meest veelbelovende EK 2016 ooit

Het officiële lied van het EK is gemaakt door de wereldberoemde Franse DJ David Guetta. De officiële wedstrijdbal van het EK wordt Beau Jeu. Deze werd in november 2015 voorgesteld door voetballegende Zinedine Zidane. De bal heeft de kleuren van de Franse tricolore, rood, wit en blauw, en ook zilver, als verwijzing naar de kleur van de beker.

De officiële mascotte heet Super Victor, een bruinharig kind in de Franse driekleur met een rode cape. Hij draagt het rugnummer 16. In de polls haalde de naam het van de namen Driblou en Goalix.

Op één vlak heeft België het EK 2016 al gewonnen: de Belgische DJ’s Dimitri Vegas & Like Mike maakten het lied ‘Melody' om de Rode Duivels naar de eindoverwinning te schreeuwen.

Deze editie wordt het eerste EK met 24 ploegen in plaats van 16 ploegen. Om dit te bereiken, zijn er twee extra groepen in de groepsfase. Vijf ploegen doen ook voor de eerste keer mee aan een EK: Albanië, IJsland, Noord-Ierland, Slowakije en Wales. Hongarije doet mee voor de eerste keer in 44 jaar. Schotland is het enige land van de Britse Eilanden dat zich niet wist te kwalificeren. Griekenland, winnaar van het EK 2004, eindigde verrassend laatste in hun kwalificatiegroep.