Naar inhoud gaan

Estland – België Kwalificatie Euro 2024 weddenschappen en voorspellingen

Estland – België Kwalificatie Euro 2024 weddenschappen en voorspellingen
Europese Kwalificatie
3de Ronde
20-6-2023
A. Le Coq Arena
Tallinn, Estland
20:45
TV uitzender: Bekijk op Sport TV, Eleven Sports, RTBF
Statistieken H2H
Totaal aantal wedstrijden: 6
Overwinningen België – 5 | Overwinningen Estland – 1
Laatste wedstrijd: België 3 – 1 Estland| 13-11-2021

Op 20 juni 2023 staat België tegenover Estland in hun derde kwalificatiewedstrijd voor het EK 2024. Na de wedstrijd tegen Oostenrijk gaan de Belgen naar Tallinn om een andere wedstrijd te spelen in het stadion A. Le Coq Arena. De Rode Duivels ontmoetten de Estse blauwhemden in 2021 in de WK-kwalificatiefase. België won beide wedstrijden tegen Estland.

België en Estland zitten in Groep F, waar ook Azerbeidzjan, Oostenrijk en Zweden deel van uitmaken. Voor België zou kwalificatie voor de UEFA Euro 2024 een manier zijn om het minder succesvolle jaar 2022 goed te maken. Voor Estland zou het een grote prestatie zijn, want het Scandinavische land is nog nooit verder gekomen dan de voorronde. Echter, alleen de twee beste ploegen in de groep kwalificeren zich voor het EK. Op dit moment domineren Oostenrijk en België het klassement van Groep F. Maar er zijn nog veel wedstrijden te spelen.

Estland verloor haar eerste wedstrijd tegen Oostenrijk met 2-1, maar niet zonder slag of stoot. Het valt nog te bezien hoe de blauwhemden het zullen doen tegen Azerbeidzjan op 17 juni. Op dezelfde dag neemt België het op tegen Oostenrijk. Ons team won de eerste wedstrijd tegen Zweden met 0-3. De Rode Duivels hebben gemiddeld 50% van hun laatste 20 wedstrijden gewonnen, tegenover 35% voor Estland. Dit wordt weerspiegeld in de FIFA-ranglijst, waar België op de 4de plaats staat, terwijl Estland 108ste is.

Bet777 odds voor de wedstrijd Estland – België

Wedden op Bet777
Winnaar
1 (Estland) X (Gelijkspel) 2 (België)
13 6.40 1.19
Beide teams scoren
Ja – 2.40 Nee – 1.53
Resultaat 1ste helft
1 (Estland) X (Gelijkspel) 2 (België)
9.40 2.70 1.62
Aantal doelpunten
Meer dan 2.5 – 1.63 Minder dan 2.5 – 2.28

De teams en de opstelling

De selectie van het Belgische team is hetzelfde als voor de wedstrijd tegen Oostenrijk. Aan de ene kant staan de vaste waarden van de Rode Duivels, zoals aanvoerder Kevin de Bruyne, doelman Thibaut Courtois en de topspelers Romelu Lukaku, Jan Verthongen en Yannick Carrasco. De nieuwe coach van de Duivels, Domenico Tedesco, heeft ook een aantal nieuwe jonge spelers aan het nationale team toegevoegd.

De Estse ploeg is niet zo sterk als de Belgische, maar heeft toch een aantal goede spelers. Met name doelman Karl Jakob Hein, die ook voor Arsenal speelt. Er is ook middenvelder Rauno Sappinen, aanvoerder Konstantin Vassiljev en Joonas Tamm, uitgeroepen tot Estse voetballer van het jaar.

Beste weddenschapssite voor de wedstrijd Estland – België

Wedstrijd Estland – België, Kwalificatie Euro 2024 weddenschappen bij Bet777 Hoewel Estland misschien niet de gevaarlijkste tegenstander van België is, mogen de Rode Duivels niet verslappen. Elke wedstrijd telt om in de top twee in Groep F te blijven en zich te kwalificeren voor het EK 2024. Volg ook de terugwedstrijd op 12 september. Denk je dat je het resultaat van de wedstrijd tussen Estland en België weet, het aantal gescoorde doelpunten, of het resultaat bij rust? Plaats je sportweddenschappen bij de beste bookmakers in België, zoals Bet777.