Naar inhoud gaan

FC Barcelona – Atlético Madrid La liga weddenschappen en pronostieken

Zondag 6 februari 2022 is de 23e speeldag voor de voetbalclubs die meespelen in de Spaanse voetbalcompetitie La Liga. In het stadion Camp Nou in Barcelona zal je om 16u15 FC Barcelona en Atlético Madrid tegen elkaar zien spelen. De clubs zijn aan elkaar gewaagd, dus wie zal de match winnen?

FC Barcelona staat net na Atlético Madrid in de algemene ranglijst van La Liga. Zo vullen de clubs de vierde en vijfde plaats met één gewonnen match meer voor Atlético. Toch zien de laatste vijf matchen van Barcelona er beter uit. Zij hebben namelijk drie keer gewonnen en twee keer gelijk gespeeld. Atlético heeft zijn laatste twee matchen verloren en slechts twee van de vijf laatste matchen gewonnen. Deze lijn blijft zich doortrekken, want hoewel Atlético in totaal meer gewonnen heeft, heeft de club ook al vaker verloren. In het aantal gescoorde goals, gemaakte goals en gele kaarten behaalt Atlético wel een hoger cijfer dan Barcelona.

Beste odds, quoteringen voor Real Madrid – Atlético Madrid

Bookmakers Barcelona Gelijkspel Atlético Madrid Sportweddenschappen

betFIRST

2.40 3.50 3.20 Wedden

Unibet

2.35 3.35 3.05 Wedden

Bet777

2.20 3.15 2.90 Wedden

bwin

2.37 3.40 2.87 Wedden

Circus.be

2.28 3.25 2.85 Wedden

Betway

2.30 3.40 3.10 Wedden

Ladbrokes

2.35 3.35 2.95 Wedden

Napoleon Sports & Casino

2.35 3.35 3.05 Wedden

Volgens de bookmakers zal FC Barcelona de match winnen. Hierdoor zal de ploeg de vierde plaats van zijn tegenstander afnemen dankzij hun kleiner aantal verloren matchen. De maximale quotering voor deze situatie is 2.40, wat dus meer waarschijnlijk is dan een winst voor Atlético. Dat heeft een maximale quotering van 3.20. Een gelijkspel heeft de kleinste kans met een maximale quotering van 3.50.

Deze resultaten volgen het gemiddelde scenario van vorige matchen die FC Barcelona en Atlético Madrid tegen elkaar speelden. In het totaal behaalde Barcelona 31 winsten terwijl Atlético er maar 18 behaalde. Dat is net iets meer dan de 17 gelijkgespeelde matchen. De meeste goals voor Atlético werden gescoord door de Argentijn Ángel Correa, maar de meeste assists werden gegeven door de Belg Yannick Carrasco. Voor Barcelona maakte de Nederlander Memphis Depay de meest goals en gaf de Spanjaard Jordi Alba de meeste assists. Xavi Hernández is de coach van Barcelona. Hij heeft het grootste deel van zijn carrière voor de club gespeeld en staat bekend als één van de beste middenvelders ooit. De Argentijn Diego Simeone speelde tijdens zijn voetbalcarrière onder andere voor Atlético. Hij is er al trainer sinds 2011. Daarmee heeft hij tien jaar meer kennis van zijn club dan Xavi Hernández. Zal deze ervaring een onverwacht resultaat geven?