Naar inhoud gaan

Frankrijk – Marokko WK Voetbal 2022 weddenschappen en pronostieken

Frankrijk – Marokko WK Voetbal 2022 weddenschappen en pronostieken

Op woensdag 14 december om 20h staat de halve finale van het WK Voetbal op het programma. Frankrijk en Marokko nemen het tegen elkaar op in het Al Bayt stadion in Qatar. Dan komen we te weten wie het opneemt tegen Argentinië of Kroatië tijdens de grote finale. Frankrijk, de vorige WK winnaar, is de grote favoriet tegen underdog Marokko. Echter heeft deze laatste al een mooi WK parcours achter de rug, met overwinningen tegen Spanje, Portugal en België.

Het is de eerste keer ooit dat een Afrikaans land zich plaatst voor de halve finale van een wereldkampioenschap voetbal. Veel valt er ook niet te vertellen over vorige duels tussen Frankrijk en Marokko. De twee hebben het nog maar vijf keer eerder tegen elkaar opgenomen, en dit waren telkens oefenwedstrijden. Van deze vijf heeft Frankrijk er 3 gewonnen en is er 2 keer gelijk gespeeld. Kan Marokko’s gouden generatie het tij keren en deze keer wel van Frankrijk winnen?

Beste odds, quoteringen voor Frankrijk – Marokko

Bookmakers Frankrijk Gelijkspel Marokko Sportweddenschappen

Bet777

1.52 3.96 7.40 Wedden

Circus.be

1.54 4.00 7.65 Wedden

Unibet

1.54 4.00 8.50 Wedden

Napoleon Sports & Casino

1.52 3.95 8.00 Wedden

Ook al kon underdog Marokko tijdens de vorige wedstrijden verrassen, blijven de bookmakers conservatief. Met odds tot 8.50 tegenover 1.54 is het duidelijk dat ze Frankrijk hoger inschatten dan Marokko. De kans op een gelijkspel is rond de 4.00. Deze laatste geldt natuurlijk vóór de eventuele verlenging en penalty’s, aangezien er op het einde sowieso een winnaar wordt aangeduid.

Frankrijk rekent op topspelers zoals Mbappé en Giroud. Ook al vielen de vedetten Pogba en Benzema uit, Frankrijk blijft favoriet in deze wedstrijd. Theo Hernández vervangt zijn geblesseerde broer Lucas als linksback, maar ook deze verandering blijkt goed uit te pakken. Daartegenover is de grote ster bij Marokko doelman Yassine Bounou. Deze kon in de voorbije vier wedstrijden nog maar één keer niet verhinderen dat een bal in de netten belandde. De doelman van Sevilla blonk vooral uit in de wedstrijd tegen Spanje. Tijdens de penalty’s zorgde Bounou er dankzij een clean sheet tijdens de penalty’s voor dat Marokko doorstootte naar de volgende ronde.

Marokko heeft zich nog maar 6 keer eerder geplaatst voor het WK Voetbal. Hierbij is de achtste finale het verste dat ze tot voor dit WK geraakt zijn. Dat ze tot in de halve finale geraken, is dus voor velen een verrassing. Toch hebben de Leeuwen van de Atlas zich het voorbije toernooi sterk bewezen en tegen gevestigde waarden gewonnen. Maar kan Marokko ook stunten tegen de vorige WK winnaar?