Naar inhoud gaan

KAA Gent – RSC Anderlecht Croky Cup weddenschappen en pronostieken

Op Paasmaandag, 18 april, om 15u staan KAA Gent en RSC Anderlecht tegenover elkaar in de bekerfinale van de Croky Cup. De match wordt gespeeld in het Koning Boudewijnstadion. Nog los van de vraag wie de Beker van België wint, wordt het een belangrijke match, want de uitslag zal bepalend zijn voor de verdeling van de Europese tickets.

In 2008 deed zich een identiek scenario voor en speelden Gent en Anderlecht de bekerfinale. Hoewel Gent al na zes minuten het eerste doelpunt maakte, werd het uiteindelijk toch geklopt door Anderlecht met 2-3. Dit was de laatste keer dat Anderlecht de beker wist binnen te halen. Enkel in 2015 haalde Anderlecht nog de finale, maar toen ging Club Brugge met de overwinning aan de haal. AA Gent won de beker nog in 2010, maar werd in de finale van 2019 verslagen door KV Mechelen. Als de stand van die andere competitie, de Pro League, een indicatie kan zijn dan wordt het nipt: Anderlecht en Gent staan momenteel op respectievelijk 61 en 59 punten. De meest recente krachtmeting tussen beide ploegen dateert van 20 maart. Gent won toen thuis met 1-0, maar het was een weinig dynamische match.

Beste odds, quoteringen voor KAA Gent – RSC Anderlecht

Bookmakers KAA Gent Gelijkspel RSC Anderlecht Sportweddenschappen

betFIRST

2.90 3.35 2.25 Wedden

Unibet

2.80 3.50 2.45 Wedden

Bet777

2.75 3.15 2.20 Wedden

Circus.be

2.85 3.45 2.38 Wedden

Bingoal

2.90 3.45 2.40 Wedden

Ladbrokes

2.75 3.35 2.50 Wedden

Napoleon Sports & Casino

2.80 3.50 2.45 Wedden

Het valt meteen op dat de quoteringen zeer dicht bij elkaar liggen. Over het algemeen zijn ze ook vrij laag en er zijn geen grote verschillen tussen de bookmakers. Anderlecht krijgt een lichte voorkeur met een maximale quotering van 2,50. De kansen van Gent op winst worden iets lager ingeschat maar zoals gezegd is het verschil met een maximale quotering van 2,90 eerder klein. De bookmakers zien een gelijkspel als minder waarschijnlijk, maar ook dit scenario valt niet uit te sluiten. Er is met andere woorden geen duidelijke favoriet en het kan nog alle kanten uit.

Ook uit de statistieken blijkt dat Gent en Anderlecht aan elkaar gewaagd zijn. Beide ploegen wonnen drie van hun laatste vijf gespeelde matchen. Hun laatste vijf onderlinge duels eindigden vier keer in een gelijkspel, een keer won Gent. Over deze vijf matchen heen werden in totaal vijf goals gemaakt, waarvan drie door Gent. Volgens Georges Leekens verkeren beide teams momenteel in topvorm, maar is Gent er erg op gebrand om de beker mee naar huis te nemen. De pijnlijke nederlaag in de bekerfinale van 2019 tegen toenmalige tweedeklasser KV Mechelen zit namelijk nog vers in het geheugen bij de Buffalo’s. Dat het een spannende match wordt, staat vast.