Naar inhoud gaan

Ligue 1 Weddenschappen

Ligue 1 Weddenschappen

De Ligue 1 is het hoogste voetbalkampioenschap in Frankrijk en Monaco, bestaande uit 18 tot 20 topclubs. De competitie bestaat sinds 1932, toen het bekend stond als Divisie 1. Momenteel wordt de competitie door Uber Eats gesponsord, waardoor het de naam Ligue 1 Uber Eats heeft gekregen.

Ligue 1 loopt van augustus tot mei en telt tussen 34 en 38 speeldagen. Elke club speelt twee keer tegen alle andere clubs: één keer thuis en één keer uit in het stadion van de tegenstander. De clubs worden gerangschikt op basis van hun puntenaantal. Het puntensysteem kent:

 • 3 punten voor een overwinning
 • 1 punt voor een gelijkspel
 • 0 punten voor een nederlaag

Bij een gelijk aantal punten worden de clubs gescheiden op basis van het aantal gescoorde doelpunten. Na afloop van het Franse voetbalkampioenschap nemen de drie beste teams deel aan de Champions League. De vierde neemt deel aan de Europa League. De winnaar van het seizoen 2022/2023 was Paris Saint-Germain, die al 11 titels op zijn naam heeft staan. Het is ook de populairste club in Frankrijk, voor Olympique de Marseille en AS Monaco. De Ligue 1 heeft een enorme aanhang in Frankrijk, met naar schatting 23 miljoen fans. Als je ook geïnteresseerd bent in dit kampioenschap, kun je het volgen op Canal+, Prime en Free.

Ligue 1 2022/2023

Ligue 1 Sportweddenschappen Gids Het seizoen 2023/2024 start op 12 augustus 2023 en eindigt op 18 mei 2024. Voor dit nieuwe seizoen keert de Ligue 1 terug naar slechts 18 teams, vergeleken met 20 vorig jaar. Wat dit jaar niet veranderd is, is dat PSG een favoriet is om de L1 te winnen. De Parijse club won niet alleen het kampioenschap in 2023, maar is ook 9 keer eerste en 3 keer tweede geworden in de Ligue 1 sinds 2012. De clubs met de grootste kans om het seizoen 2023/2024 te winnen, zijn:

 • Paris Saint-Germain: 1ste in 2023 en in de top 2 sinds 2012
 • RC Lens: 2de in 2023
 • Olympique de Marseille: 3de in 2023
 • Stade Rennais FC: 4de in 2023
 • Lille OSC: 5de in 2023 en winnaar in 2021
 • AS Monaco: 6de in 2023 en winnaar in 2017

Voor dit seizoen veranderen Olympique de Marseille en PSG van coach. Tot slot zijn er enkele Belgen actief bij de deelnemende Franse clubs. De eerste is coach Will Still, die vorig seizoen uitstekend werk heeft verricht bij Stade de Reims. Wat spelers betreft: Loïs Openda, die voor Racing Club de Lens speelt, Arthur Theate voor Stade Rennais FC en Eliot Matazo bij AS Monaco.

Wedden op Ligue 1

Veel bookmakers bieden sportweddenschappen op de Ligue 1 wedstrijden. Bij Feeling Lucky vergelijken we de beste legale en erkende websites voor online sportweddenschappen in België. Zo wed je altijd bij de bookmaker die het beste bij je past, in alle veiligheid en legaliteit.

Welke Ligue 1 sportweddenschappen zijn er over het algemeen beschikbaar? Meestal kun je wedden op:

 • De winnaar van de Ligue 1
 • De beste speler van het seizoen
 • Het resultaat van een wedstrijd
 • Het resultaat bij de rust
 • Het aantal doelpunten in een wedstrijd
 • Over/onder: het totaal aantal gescoorde doelpunten is hoger of lager dan een bepaald aantal
 • Even/oneven: het totaal aantal gescoorde doelpunten is even of oneven

Om te weten op welke optie en welk resultaat te wedden, kun je de statistieken, het teamnieuws, sportartikelen en de odds van verschillende bookmakers raadplegen. Op deze manier plaats je een weddenschap met een goed overzicht van de situatie voorafgaand aan de Ligue 1-wedstrijden. Download de mobiele applicatie van een bookmaker, zoals Napoleon Sport of Unibet, om altijd en overal toegang te hebben tot de sportweddenschappen. Bovendien bieden deze apps vaak livestreams, zodat je de wedstrijden kunt volgen terwijl je wedt.

Het is ook mogelijk om live te wedden op veel sportweddenschappen sites. Live wedden op een lopende wedstrijd maakt het vaak spannender. Daarnaast kun je soms profiteren van hogere odds, aangezien deze fluctueren naarmate de wedstrijd vordert. Live weddenschappen zijn soms net iets anders: je kunt wedden op de volgende doelpuntmaker, de volgende wisselspeler, welk team het volgende doelpunt zal maken, de volgende actie, enz.

Circus.be Logo

Circus.be

Bij Circus.be, een bekende bookmaker in België, kun je voor elke wedstrijd wedden en op de L1 winnaar. Bovendien vind je er tal van secundaire weddenschappen, tot en met de juiste score of een Aziatische handicap. Daarnaast biedt Circus.be voor sommige populaire competities leuke toernooien, promoties en de beroemde BetXtra. Bekijk wat de experts te zeggen hebben over de wedstrijden, om je te helpen de beste wedopties te kiezen. Download tot slot de mobiele app om overal en live te wedden.

Wed op Circus.be

Unibet

Unibet logo Een tweede zeer uitgebreide aanbieding vind je bij Unibet. Deze Belgische bookmaker biedt de mogelijkheid om veel wedstrijden via streaming te bekijken en er live weddenschappen te plaatsen, vanaf de website of de app. Als je liever je weddenschappen plaatst op voorhand, dan biedt Unibet een aantal opties, van de meest algemene tot de meest specifieke. Bijvoorbeeld of een speler een gele of rode kaart zal krijgen, het aantal corners, of er een penalty zal worden toegekend tijdens de wedstrijd…

Wed op Unibet

bwin

bwin Logo Laten we tot slot eens kijken naar de sportweddenschappen bij een van de topbookmakers. Je vindt een ruime keuze aan sportweddenschappen bij bwin. Je kunt niet alleen wedden op de Ligue 1 winnaar, maar ook op individuele wedstrijden. Voor elke L1 wedstrijd biedt bwin bijvoorbeeld de mogelijkheid om te voorspellen welk team het eerste doelpunt zal maken, of om op twee mogelijke uitkomsten te wedden, waardoor je je kansen verdubbelt. De bookmaker biedt je ook de mogelijkheid om je eigen gepersonaliseerde weddenschap samen te stellen, door verschillende weddenschappen te combineren. Volg geselecteerde wedstrijden live via de website of de mobiele app.

Wed op bwin