Naar inhoud gaan

Nederland – Oostenrijk EK 2024 weddenschappen en voorspellingen

Nederland – Oostenrijk EK 2024 weddenschappen en voorspellingen

Op de laatste speeldag van de groepsfase van het EK staat in groep D het belangrijke duel tussen Nederland en Oostenrijk in Berlijn nog op het programma. Na deze speeldag zullen we weten wie zich kwalificeert voor de achtste finales, maar vooral ook wie in welke tabelhelft terechtkomt. Dat is niet onbelangrijk als je weet dat een hogere rangschikking normaal gezien een gunstigere tegenstander oplevert in de knock-outfase. Door de valse start van de Rode Duivels behoort een duel der Lage Landen tussen België en Nederland al in de achtste finales tot de mogelijkheden.

⚽ EK 2024 | Groep D
📅 25 juni 2024 | 🕔 18:00
🏟️ Olympisch stadion | 📍 Berlijn, Duitsland
📺 TV broadcasts: Sporza

Statistieken H2H
Totaal aantal wedstrijden: 20
Overwinningen Nederland – 10 | Gelijkspel – 3 | Overwinningen Oostenrijk – 7
Laatste wedstrijd: Nederland 2 – 0 Oostenrijk | 17-06-2021

Nederland hoeft echter niet te wanhopen als we de recente geschiedenis erbij nemen. De laatste Oostenrijkse overwinning tegen Oranje dateert immers al van 1990. Sindsdien volgde een onafgebroken reeks van 7 Nederlandse overwinningen. Bovendien vond de vorige confrontatie tussen beide landen plaats op het vorige EK. Depay en Dumfries stelden toen een 2-0 overwinning veilig.

Verder hoeven de Nederlandse supporters ook dankzij de huidige vorm van Oranje geen afgang te vrezen. Van Dijk en co lijken meer en meer te profiteren van de ontwikkelde automatismen onder Koeman. In hun laatste 11 wedstrijden scoorde Nederland 29 doelpunten en incasseerde het er slechts 6. Deze vorm trekken de Oranje Leeuwen trouwens ook door op het EK zelf. In Hamburg werd in de eerste wedstrijd alvast de maat genomen van het stugge Polen. Onder impuls van breekijzer Weghorst toonde het Nederlands elftal zich weerbaar en buigde het een achterstand om in een overwinning. De spits van Hoffenheim manifesteert zich zo andermaal als een niet te missen pion op internationale toernooien. Op het afgelopen WK in Qatar maakte hij zich bijna onsterfelijk met 2 treffers tegen Argentinië. Ontpopt de 32-jarige spits zich nog maar eens tot een sensatie?

Ladbrokes odds voor de wedstrijd Nederland – Oostenrijk

Wedden op Ladbrokes
Winnaar
1 (Nederland): 2.10 X (Gelijkspel): 3.50 2 (Oostenrijk): 3.45
Beide teams scoren
Ja – 1.60 Nee – 2.20
Resultaat 1ste helft
1 (Nederland): 2.65 X (Gelijkspel): 2.20 2 (Oostenrijk): 3.80
Aantal doelpunten
Meer dan 2.5 – 1.73 Minder dan 2.5 – 1.99

De teams en de opstelling

De Nederlandse technische staf zal ongetwijfeld de solide prestatie van Oostenrijk in hun openingswedstrijd tegen Frankrijk bekeken hebben. Ralf Rangnick slaagde erin zijn manschappen op een bevrijde en lucide manier te laten voetballen tegen het stugge en sluwe Franse blok van Didier Deschamps. Hoewel de Fransen aan het langste eind trokken, vuurden de Oostenrijkers regelmatig fikse waarschuwingen af. Dankzij hun vlotte combinatiespel had een gelijkspel zeker geen onverdiend resultaat geweest. Dat bewijst dat er op dit EK geen enkele makkelijke wedstrijd is. Sabitzer en Baumgartner zijn in staat om menig defensies het flink lastig te maken en dus ook die van Oranje. Staat doelman Verbruggen paraat als slot op de deur?

Daarnaast lijkt Ronald Koeman voorlopig een antwoord gevonden te hebben op de leemte die de geblesseerde metronoom Frenkie De Jong achterlaat op dit EK. De driehoek Veerman-Schouten-Reijnders fungeerde tegen Polen als een solide middenveld met de nodige creativiteit. Dankzij hun werkkracht kunnen ze dribbelkonten als Simons en Gakpo de nodige vrijheid geven. Bovendien houdt Koeman ook Bundesliga sensatie Frimpong nog achter de hand. De razendsnelle winger kan met zijn dribbelvaardigheid gesloten wedstrijden openbreken. In de pers rees echter wel de vraag of dit Oranje uiteindelijk ervaren en sluw genoeg is om ver door te stoten op dit EK. Voorlopig lijkt het antwoord daarop niet direct negatief. Bij de eerste en enige Nederlandse EK-triomf in 1988 stond namelijk ene Ronald Koeman op het veld. Reikt de huidige bondscoach zijn spelers de juiste tips en tricks aan om ver door te stoten op een Europees Kampioenschap?

Beste weddenschapssite voor de wedstrijd Nederland – Oostenrijk

Wedden op de derde speeldag van het Europees Kampioenschap 2024 kan bij Ladbrokes. De bookmaker biedt interessante combo’s aan en verleidt je bovendien met Boost Coins. Daarnaast bieden ze bij meerdere matchen ook € 50 extra cash aan bij winst. Ben je vooraf niet zeker van je stuk?

Maak je geen zorgen, Ladbrokes maakt het mogelijk de wedstrijd eerst te verkennen en daarna live te wedden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *