Naar inhoud gaan

Oekraïne-België EK 2024 weddenschappen en voorspellingen

Oekraïne-België EK 2024 weddenschappen en voorspellingen
EK 2024
Groep E
26 juni 2024
Mercedes-Benz Arena
Stuttgart, Duitsland
18:00
TV broadcasts: Sporza
Statistieken H2H
Totaal aantal wedstrijden: 0

De laatste poulewedstrijd in groep E is een duel tussen twee teams die elkaar nog nooit eerder in de ogen keken. In Stuttgart gaan Oekraïne en België op 26 juni voor het eerst in hun geschiedenis de onderlinge strijd aan. Het is meteen het duel tussen de twee hoogst geplaatste teams in de FIFA-ranking uit deze groep. Desondanks slaagde Oekraïne, nummer 24 op de ranking, er niet in zich rechtstreeks via de kwalificatiewedstrijden te plaatsen voor de eindrondes en had het barragewedstrijden nodig. Na een overwinning in Bosnië namen de Oekraïners enkele dagen later de scalp van Ijsland en verzekerden ze zich zo van hun vierde opeenvolgende deelname aan het Europees Kampioenschap.

De nummer 4 van de FIFA-ranking kende daarentegen een ei zo na foutloos parcours in de kwalificaties. Met 20 op 24 kwam een deelname aan het EK zelden in gevaar en onderstreepte de Belgen meteen hun ambities op dit EK. Tijdens het eerste eindtoernooi van Domenico Tedesco zullen alle leden van de selectie dus op het scherpst van de snee staan. De beste prestaties van België op een EK dateren al van 1972 en 1980 met respectievelijk een bronzen en een zilveren medaille. Sindsdien bleek de kwartfinale het hoogst haalbare. Slaagt de Duits-Italiaanse trainer erin de stoutste dromen van de Belgische voetbalnatie waar te maken?

Unibet odds voor de wedstrijd Oekraïne-België

Wedden op Unibet

Odds nog niet beschikbaar

Winnaar
1 (Oekraïne): 4.10 X (Gelijkspel): 3.65 2 (België): 1.75
Beide teams scoren
Ja – Nee –
Resultaat 1ste helft
1 (Oekraïne): X (Gelijkspel): 2 (België):
Aantal doelpunten
Meer dan 2.5 – Minder dan 2.5 –

De teams en de opstelling

De geel-blauwen kunnen best een aardige selectie voor de dag brengen en daar heeft ook de Jupiler Pro League zijn steentje aan bijgedragen. Roman Yaremchuk (ex-Club Brugge en ex-Gent) en Ruslan Malinovsky (ex-Genk) zijn vaste waarden in het team van Sergeh Debrov. Die eerste speelde trouwens een cruciale rol in de barragewedstrijd tegen Bosnië door een doelpunt en een assist af te leveren. Bovendien bevat hun selectie enkele Premier League-vedetten, zoals Oleksandr Zinchenko (Arsenal), Mychajlo Mudryk (Chelsea) en Illja Zabarnij (Bournemouth). Ook La Liga-revelaties Dovbyk en Tsygankov (beiden Girona) zullen vastberaden zijn om een rol van betekenis te spelen voor hun land.

Voor de Rode Duivels kan dit mogelijks een wedstrijd zijn waarin enkele nieuwe jongens een kans krijgen om meer speelminuten te vergaren. Bondscoach Tedesco gebruikte in de kwalificatiewedstrijden veel verschillende spelers en benadrukte achteraf dat hij tevreden was over hun prestaties. De tweede uit deze groep ontmoet in de achtste finale de tweede uit de poule met onder andere Nederland en Frankrijk. De groepswinnaar ontmoet de derde uit poule A, B, C of D. In een ideaal scenario verzekerden de Rode Duivels zich dus al vóór deze wedstrijd van de eerste plaats in groep E, dan kan er mogelijks geroteerd worden in het basiselftal tijdens deze laatste groepsfasewedstrijd. Maken Zeno Debast of Johan Bakayoko dan hun debuut op een internationaal eindtoernooi? Of tonen Leandro Trossard, Charles De Ketelaere en Loïs Openda dat ze klaar zijn voor een basisplaats?

Beste weddenschapssite voor de wedstrijd België – Slovakije

Unibet logo Kan jij voorspellen wie op deze laatste speeldag van de groepsfase met de overwinning aan de haal gaat? Denk je te weten wie een gele kaart onder de neus geschoven zal krijgen? Of weet je misschien wie trefzeker zal zijn? Ontdek bij Unibet de verschillende mogelijkheden om te wedden op EK-matchen. Download zeker ook de mobiele app van Unibet om makkelijker live te kunnen wedden en sneller op de hoogte te zijn van promo’s!