Naar inhoud gaan

Padel Weddenschappen

Padel Weddenschappen

Padel is een sport met een groeiende bekendheid omdat het spel leuk en gemakkelijk te begrijpen is. Door het veld en de spelregels lijkt het wat op tennis, maar door de muren langs dat veld heeft het iets weg van squash. Dankzij deze combinatie is er zeker de mogelijkheid dat er in de toekomst gewed zal worden op padel. Twee paren nemen het op tegen elkaar op een veld dat 25% kleiner is dan een tennisveld. Ze spelen een spel dat heel gelijkaardig is aan tennis, met uitzondering dat er geen lijnen zijn. Wanneer de bal tegen de muren botst, wordt het spel gewoon verder gespeeld. Een spel wordt gewonnen wanneer de tegenspeler niet op de bal kan slaan.

Competities

Zowel nationaal als internationaal worden heel wat padelwedstrijden gespeeld. Er zijn competities die enkele maanden duren. Hierbij speel je telkens met eenzelfde partner tegen dezelfde drie tot vijf duo’s. De poulewinnaar klimt naar een hoger niveau, de verliezer zakt een niveau. Deze uitwerking kan je ook individueel spelen tegen andere individuele spelers. Tot slot zijn er ook nog eendagstoernooien. Hierbij bestaat een ploeg uit acht spelers waarvan telkens één of twee spelers willekeurig uitgekozen worden om tegen een gelijk aantal tegenstanders te spelen.

Naast deze interne competities is er ook een Padel Tour. Dit wordt georganiseerd door Padel by Tennis Vlaanderen en duurt telkens een volledige week. Als laatste internationale competitie is er nog de Padel Interclub. Deze wordt opgedeeld in een poulefase en een eindronde. Er zijn meestal twee zo’n wedstrijden per jaar. Ook internationaal worden deze wedstrijden gespeeld, onder andere tijdens het wereldkampioenschap.

Weddenschappen

Wedden op padel zal heel gelijkaardig verlopen aan wedden op tennis. Hoe belangrijker een competitie, hoe meer bookmakers zullen deelnemen en hoe hoger de prijzen zullen zijn. Ook de formules waarop je zal kunnen wedden zullen gelijkaardig zijn aan tennis, aangezien beide sporten twee paren en raketten bevatten. In het begin zullen nationale competities waarschijnlijk nog niet opgenomen worden in de weddenschap opties aangezien deze nog als “onprofessioneel” ervaren wordt. Wat wel een kans maakt zijn nationale kampioenschappen, zoals het Spaans, Zweeds of Argentijns kampioenschap. Uiteraard zal de World Padel Tour ook door vele bookmakers aangeboden worden als weddenschap optie. Onder andere Unibet heeft plannen om padel op te nemen in zijn aanbod.