Naar inhoud gaan

Qatar Prix de l’Arc de Triomphe 2023

Qatar Prix de l’Arc de Triomphe 2023
Prix de l’Arc de Triomphe
01-10-2023
Hippodrome de Longchamp
Parijs, Frankrijk
16:30
TV uitzender: Bekijk op Equidia en M6
Kenmerken
Lengte: 2.400 meter
Baan: Turf, touw aan de rechterkant
Prijzengeld: € 5.000.000 | 1ste krijgt € 2.857.000

Sinds 1920 strijden elk jaar de meest fantastische volbloedpaarden en de beste jockeys ter wereld in de Prix de l'Arc de Triomphe. Deze race wordt beschouwd als de meest prestigieuze vlakke race ter wereld en vindt plaats op het Hippodrome de Longchamp in Parijs. Elk jaar wordt deze Groep 1-race georganiseerd op de eerste zondag in oktober. Voor de editie van 2023 starten de paarden op zondag 1 oktober om 16.30 uur.

De Qatar Prix de l'Arc de Triomphe is voorbehouden aan hengsten en merries van 3 jaar en ouder. De paarden en hun jockeys moeten de “klassieke” afstand van 2.400 meter afleggen. Voor de race worden de toeschouwers getrakteerd op een parade met de deelnemende paarden. Maar dat is nog niet alles: het hele weekend staan er races op het programma die samenvallen met deze Grand Prix. Er worden zes andere races gereden, waaronder de Grand Prix de l'Abbaye, de l'Opéra, en de la Forêt.

Wie heeft de meeste kans om als eerste over de finish te komen? Welk paard is het waard om op te wedden? Lees al onze tips en voorspellingen in de rest van het artikel, evenals de beste odds om te wedden op de Qatar Prix de l'Arc de Triomphe 2023.

Deelnemende paarden aan de Prix de l'Arc de Triomphe

Van de 74 paarden die ingeschreven zijn voor de Qatar Prix de l'Arc de Triomphe 2023, zullen er slechts 24 geselecteerd worden om te starten. De paarden met de laagste handicapwaarde worden geëlimineerd, zodat er 24 paarden overblijven. Deze zullen proberen om deze vlakke race te winnen, in navolging van Alpinista (Engeland) in 2022. Deze nieuwe editie is ook een kans voor de deelnemende paarden om te proberen het record van 2 minuten 24 seconden, dat in 2011 werd gevestigd door Danedream (Duitsland), te verslaan.

Onder de 74 potentiële paarden zijn de meest waarschijnlijke starters : Ace Impact (Frankrijk), Hukum (Engeland), Simca Mille (Frankrijk), Continuous (Japan), Westover (Engeland) en Feed The Flame (Frankrijk). De eerste twee, Ace Impact en Hukum, zijn de grote favorieten voor deze laatste editie van de Arc. De definitieve lijst met starters wordt op 28 september bekendgemaakt op Equidia. Op dezelfde dag vindt ook de loting plaats voor de plaatsen aan het touw.

Prix de l’Arc de Triomphe 2023 voorspellingen en sportweddenschappen

Sportweddenschappen op de Prix de l'Arc de Triomphe

Lees onze voorspellingen voor deze race en welke paarden de meeste kans maken om te winnen. Over het algemeen wed je op de winnaar van een paardenrace als je een sportweddenschap wilt plaatsen. Denk je te weten welke paarden in de top 3 gaan eindigen, maar niet in welke volgorde precies? Sommige bookmakers bieden weddenschappen aan op de verschillende combinaties in je top 3. Je kunt de odds voor de Qatar Prix de l'Arc de Triomphe de dag vóór en de dag van de race vinden op de meeste sportweddenschappen sites.

De favoriet voor de Prix de l'Arc de Triomphe is Ace Impact. Met vijf overwinningen uit vijf gelopen races is hij met name de winnaar van de Prix Guillaume d'Ornano en de Jockey Club. Hukum zal het tweede te kloppen paard zijn in deze race. Hij heeft een goede kans om te winnen, als winnaar van de Engelse versie van de Arc de Triomphe, de King George VI And Queen Elizabeth Qipco Stakes. Vervolgens hebben de paarden Westover, Continous en Feed The Flame ook een goede kans om in de top 3 te eindigen.

Na deze race kun je de winnaar volgen in de Longines Breeder's Cup Turf. Door de Prix de l'Arc te winnen, kwalificeert de winnaar zich namelijk automatisch voor deze andere race. Bovendien ontvangen aan het einde van de Prix de l'Arc de eigenaar, jockey, fokker en trainingsruiter allemaal een trofee.

Wedden op Eurotiercé

Ben je een fan van paardenrennen en kan je niet wachten op de Prix de l'Arc de Triomphe? Plaats dan je weddenschappen de dag vóór en de dag van dit niet te missen evenement bij Eurotiercé. Deze bookmaker is gespecialiseerd in paardenraces en heeft er een heel deel van zijn site aan gewijd. Dankzij de samenwerking met PMU biedt Eurotiercé weddenschappen aan op talloze races, waaronder de Prix de l'Arc de Triomphe. Volg deze race live op 1 oktober op Equidia, beschikbaar op de Eurotiercé website of app. Door een account aan te maken en € 15 te storten op je account, heb je toegang tot de live uitzending.

Wed op de Prix de l'Arc de Triomphe bij Eurotiercé