Naar inhoud gaan

Royal Antwerp FC – RSC Anderlecht Jupiler Pro League weddenschappen en pronostieken

Royal Antwerp FC –  RSC Anderlecht Jupiler Pro League weddenschappen en pronostieken

Op zondag 8 mei om 18u30 spelen de nummers vier en drie van het klassement, Antwerp en Anderlecht, tegen elkaar in de Champion’s play-offs van de Jupiler Pro League. De match gaat door in het Bosuilstadion, de thuisbasis van Antwerp. Een wedstrijd tussen de twee grootste steden van het land is altijd een speciale aangelegenheid, dus het wordt ongetwijfeld een boeiende match.

Anderlecht staat een plaats hoger in het klassement en als we kijken naar de statistieken zien we ook dat de Brusselaars er iets beter uitkomen. Antwerp wist de afgelopen competitie dan wel een match meer te winnen dan Anderlecht (19 tegenover 18), maar moest ook meer verliezen slikken (9 tegenover 6). Met een gemiddeld aantal doelpunten van 2,1 per match, scoort Anderlecht bovendien beter dan de 1,6 van Antwerp. In vier van zijn vijf laatste wedstrijden behaalde de ploeg van Vincent Kompany de winst, The Great Old won drie keer en speelde een keer gelijk. Het laatste duel tussen beide ploegen dateert van 13 maart. Toen won Anderlecht met 2-1. Ook Antwerp heeft echter een relatief goed seizoen achter de rug, dus het belooft nog spannend te worden.

Beste odds, quoteringen voor Royal Antwerp FC – RSC Anderlecht

Bookmakers Royal Antwerp FC Gelijkspel RSC Anderlecht Sportweddenschappen

betFIRST

3.25 3.45 2.30 Wedden

Unibet

2.90 3.60 2.40 Wedden

Bet777

3.20 3.40 2.25 Wedden

Circus.be

2.90 3.50 2.34 Wedden

Bingoal

2.90 3.55 2.35 Wedden

Ladbrokes

2.95 3.35 2.41 Wedden

Napoleon Sports & Casino

2.90 3.60 2.40 Wedden

Naast de Jupiler Pro League is er natuurlijk ook nog die andere competitie, de Beker van België. Anderlecht speelde de finale tegen AA Gent maar verloor na verlengingen en strafschoppen. Een teken aan de wand? Analist Marc Degryse liet in HLN optekenen dat de nederlaag tegen Gent wel eens gevolgen zou kunnen hebben voor de Champion’s play-offs van Anderlecht. Als Anderlecht zijn ambitie van Europees voetbal nog wil waarmaken, zal het zich in ieder geval moeten bewijzen, ook tegen Antwerp. Ook Antwerp gaat echter door turbulente tijden. Er is niet alleen een nieuwe trainer, er worden ook heel wat andere transfers verwacht. Het spelerselftal van The Great Old zou dus wel eens grondig kunnen veranderen. Of dit een impact zal hebben op de play-offs valt nog te bezien, maar het staat vast dat nog niets beslist is in het duel tussen Antwerp en Anderlecht.