Naar inhoud gaan

Rugby Weddenschappen

Rugby Weddenschappen

Rugby is een van de ruigste sporten in de wereld, en blijft wereldwijd steeds meer aan populariteit te winnen. Vooral in Europa, Australië en Nieuw-Zeeland is rugby dé sport bij uitstek, maar ook in Afrika en Zuid-Amerika groeit de sport steeds meer en meer.

Een rugbywedstrijd zit altijd vol spanning, door de techniek, tactiek en kracht die aan dit spel te pas komen. Een wedstrijd nog spannender maken kan je doen door een weddenschap te plaatsen. Dit kan zowel op je pc als op je smartphone, zodat je ook in het stadion of in de zetel een gokje kan wagen.


Rugby Union

Rugby union is de meest populaire vorm van rugby, met vijftien spelers per team die tegenover elkaar staan. Er zijn een heleboel toernooien waarop je kan wedden, wegens de gigantische populariteit van het internationale rugby. Meestal zijn de Ierse, Engelse, Franse, Australische en Nieuw-Zeelandse competities beschikbaar om op te wedden. Ook het Wereldkampioenschap zal elke vier jaar klaar staan. Elk jaar is er ook de Six Nations, hét toernooi van het noordelijk halfrond. Dit toernooi wordt tussen Engeland, Wales, Ierland, Schotland, Frankrijk en Italië betwist. The Rugby Championship vindt ook elk jaar plaats, en gaat tussen Argentinië, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. Dit toernooi is het hoogtepunt van rugby op het zuidelijk halfrond. In clubverband is er ook elk jaar de European Champions Cup, de Champions League voor rugby.

Rugby League

Rugby balls Rugby league is een andere variant van rugby, met slechts dertien spelers per team en een ander scoresysteem. Deze vorm van rugby is vooral populair in Australië en Engeland, maar geniet van weinig aandacht in andere rugby spelende landen. Zodoende zijn dus de NRL, de Australische competitie, en de Super League, de Engelse competitie, dé competities bij uitstek om op te wedden. Verder is er ook de jaarlijkse World Club Challenge, die wordt betwist tussen de kampioen van de NRL en de kampioen van de Super League. Ten laatste is er ook de State of Origin series in Australië. Hier spelen teams met spelers uit de provincies waar rugby league het populairst is tegen elkaar. New South Wales en Queensland zijn de twee provincies die het elk jaar tegen elkaar opnemen, en dit klein toernooi wordt beschouwd als hét absolute toppunt van rugby league.

Soorten weddenschappen en strategieën

In zowel rugby league als rugby union heb je verschillende mogelijkheden om een weddenschap te plaatsen. In beide sporten kan je natuurlijk een klassieke 1×2 weddenschap plaatsen, maar er is natuurlijk meer mogelijk. Zo is het mogelijk om te wedden of er al dan niet een rode kaart valt, wie de winnaar zal zijn van één helft, welke ploeg als eerste zal scoren, en zelfs of de score per team even of oneven zal zijn. Natuurlijk kan je bij grote toernooien ook voorspellen wie het toernooi zal winnen.

De makkelijkste strategie om vlug te leren wedden met rugby is vooral veel wedstrijden kijken. Zo krijg je een beter overzicht op welke ploegen de beste zijn, welke stijlen van rugby het meest succesvol zijn en welke spelers een grote impact hebben op een ploeg. Zo kan je niet alleen voor de match, maar ook tijdens de match, inspelen op wisselspelers en tactische veranderingen.

Bookmakers

Om je verder wegwijs te maken in het assortiment van rugby dat bookmakers je aanbieden, geven we je een korte inleiding in drie bookmakers met een mooi assortiment aan rugby.

Betway

Betway logo Bij Betway wed je qua rugby league op de Super League en de NRL. Op vlak van rugby union worden de Six Nations, de Champions Cup en het WK vooral in de verf gezet. Per match kan je voorspellen wie zal winnen, wat de precieze puntenmarge zal zijn van de overwinning, een even of oneven score en nog veel meer. Hetgeen ook speciaal is dat je bij rugby union de keuze hebt wat de eerste stilstaande spelfase zal zijn. Qua rugby league is het eerder beperkt qua mogelijkheden, maar je hebt dan wel weer meer wedstrijden waarop je kan wedden.

betFIRST

betFIRST logo Bij betFIRST heb je een gigantisch aanbod aan rugby league én rugby union weddenschappen. In de NRL alleen al heb je de keuze uit voorspellen wie kampioen wordt, wie in de top 8 eindigt, welke speler de beste speler van het seizoen wordt en wie het meest zal verliezen. Ook kan je op de tweede klasse van de Super League wedden, de RFL Championship. Verder wed je qua rugby union ook op de nationale competities van Ierland, Engeland, Frankrijk en op de clubcompetitie van het zuidelijk halfrond.


Unibet

Unibet biedt een zeer breed assortiment aan rugbywedstrijden van zowel union als league aan, maar het aanbod blijft voorlopig nog redelijk oppervlakkig. Op elke wedstrijd kan je een klassieke 1×2 weddenschap plaatsen, maar qua andere opties zit er niet veel anders op dan met een handicap voor één de van de twee teams te wedden. Je krijgt dan wel weer meer mogelijkheden qua voorspellingen van competities. Zo kan je nu al wedden op wie het WK wint, en wie zijn groep zal winnen op het WK. Ook van elke nationale competitie kan je al de kampioen voorspellen, net als wie de Champions Cup zal winnen.