Naar inhoud gaan

Standard-Anderlecht: Bloedeloze 0-0 op de loer in dé klassieker?

Rivaliteit tussen Standard en Anderlecht

In de Belgische Pro League staat zondag dé klassieker op het programma, oftewel Standard-Anderlecht. Anders dan dat deze match doet vermoeden is dat dit weekend een duel van de nummer 13 tegen de nummer 2 van de ranglijst. Daar waar Anderlecht gewoon naar zijn stand presteert, met slechts 1 puntje achterstand op koploper Gent, bivakeren de Rouches op een hun onwaardige 13e plaats met slechts 14 punten uit evenzo vele wedstrijden. De club uit Luik heeft zelfs het minste doelgemiddelde van alle 16 Belgische Pro-clubs.

Druk

Coach Yannick Ferrara staat dan ook logischerwijs onder een enorme druk. Afgelopen weekend werd al de achtste competitienederlaag van het seizoen geleden op het veld van STVV en een nieuwe nederlaag doet de aansluiting met de bovenste zes en kwalificatie voor play-off 1 helemaal uit het zicht verdwijnen. Het onderlinge voordeel is ook, weliswaar miniem, in het voordeel van de Brusselers: in de 57 onderlinge duels die sinds 1980 werden gespeeld wist RSC Anderlecht 22 zeges te boeken, tegenover 20 overwinningen voor de Rouches (doelsaldo 61-76).

Paarswit

Anderlecht doet het daarentegen zeer naar behoren in de competitie met een tweede plaats tot nu toe. Hoewel de ploeg volgens coach Besnik Hasri afgelopen week zijn slechtste helft van het seizoen speelde verloor de ploeg wederom niet op eigen veld; door twee treffers van uitblinker Andy Najar werd Moeskroen naar huis gestuurd. Ook buitenshuis presteert Paarswit alleszins redelijk met 11 punten in tot nu toe slechts 6 wedstrijden.

Match Standard-Anderlecht

Voorspelling

Het lijkt dus verleidelijk om Anderlecht een gemakkelijke winst toe te dichten hier bij Ladbrokes (quotering 2.20) maar het zal ongetwijfeld weer een heet (na)middagje worden op Sclessin. Anderlecht is niet voor niets nog steeds dé aartsvijand voor de Rouches; herinner je nog even de wansmakelijke tifo actie van vorig jaar waarmee de Walen ‘overloper' en ex-speler Steven Defour allerminst vriendelijk warm onthaalden.

Misschien wel hierdoor pakte de middenvelder twee oliedomme gele kaarten en won de thuisploeg vrij eenvoudig met 2-0. Standard heeft sinds kort met de terugkeer uit Rusland van oudgediende Reginal Goreux extra defensieve zekerheid ingebouwd aan de rechter kant en Anderlecht zal ongetwijfeld nog vermoeid zijn van de Europese midweekse trip naar Tottenham. Een bloedeloze 0-0 met quotering 3.30 bij Ladbrokes ligt derhalve op de loer…