Naar inhoud gaan

Standard Liège – Royal Antwerp FC Jupiler Pro League weddenschappen en pronostieken

Standard Liège - Royal Antwerp FC Jupiler Pro League weddenschappen en pronostieken

Op zondag 16 oktober 2022 staat er in de Jupiler Pro League opnieuw een mooie affiche op het programma. Standard Liège en Royal Antwerp FC nemen het dan tegen elkaar op in het Stade Maurice Dufrasne om 13u30. Antwerp, de leider in de stand, liet nog maar amper punten liggen in deze competitie. De Rouches doen het op hun beurt ook niet slecht met een zesde plaats in het klassement. Kan Standard The Great Old pijn doen of gaat de ploeg van Mark van Bommel gewoon door op zijn elan?

In de laatste seizoenen kwamen Standard Liège en Royal Antwerp FC elkaar al 13 keer tegen. Van die vorige duels won Standard 3 wedstrijden, terwijl Antwerp er 4 won. De overige 6 duels eindigden telkens op een gelijkspel. Dit seizoen troffen beide ploegen elkaar nog niet in de competitie. De laatste ontmoeting tussen Standard Liège en Royal Antwerp FC dateert van vorig seizoen en eindigde op een 1-1-gelijkspel.

Beste odds, quoteringen voor Standard Liège – Royal Antwerp FC

Bookmakers Standard Liège Gelijkspel Royal Antwerp FC Sportweddenschappen

Napoleon Sports & Casino

3.40 3.65 2.00 Wedden

Ladbrokes

3.50 3.60 2.05 Wedden

betFIRST

3.75 3.80 2.05 Wedden

Volgens de bookmakers is Royal Antwerp FC de grootste kanshebber met een maximum quotering van 2.05. De kans op een gelijkspel is volgens de pronostieken eerder klein met een maximum van 3.80. Ook schatten ze een winst voor Standard Liège lager in met een maximum quotering van 3.75.

De kans is groot dat Antwerp de 3 punten meeneemt naar de Bosuil. Het team van Mark van Bommel wil z’n leidersplaats dan ook verstevigen. Na 10 speeldagen slaagde The Great Old erin om maar liefst 9 wedstrijden te winnen en slechts 1 match te verliezen. Met Vincent Janssen haalde Royal Antwerp FC dan ook een echte goalgetter in huis. De Nederlandse spits scoorde reeds 7 doelpunten en is hiermee voorlopig de topschutter van de Jupiler Pro League. Bij Standard Liège loopt het allemaal iets moeizamer. Toch wonnen de Rouches dit seizoen reeds 5 van de 10 gespeelde matchen en moesten ze zich 1 keer tevredenstellen met een gelijkspel. Het team van Ronny Deila kreeg na 10 speeldagen 15 doelpunten tegen. Royal Antwerp FC daarentegen kreeg slechts 8 doelpunten tegen en scoorde er maar liefst 22. Zal Antwerp de uitstekende vorm bevestigen? Of verrast Standard op de twaalfde speeldag van de Jupiler Pro League?