Naar inhoud gaan

Super Bowl Gids 2024

Super Bowl LVIII (2024)

De Super Bowl is de finale van het kampioenschap van de National Football League (NFL) in de Verenigde Staten. Tijdens dit speciale evenement nemen de winnaars van de twee conferenties van de competitie het tegen elkaar op. Het is in zekere zin de finale van de finales. De winnaar van de American Football Conference (AFC) speelt tegen de winnaar van de National Football Conference (NFC).

Sinds 1966 markeert de Super Bowl het einde van een American football-seizoen van 5 maanden, tussen september en februari. De Super Bowl is een niet te missen evenement in Amerika, maar ook in de rest van de wereld. Niemand wil het ongelooflijke spektakel van de halftime show missen. Het is zelfs het meest bekeken evenement op televisie in de Verenigde Staten. Ook in Europa is de finale erg populair. Het is een goed excuus om met vrienden en nacho's samen te komen voor een ‘Amerikaanse' avond.

De Super Bowl, wat een show

Onze Amerikaanse vrienden zijn erin geslaagd om van hun American football-finale een echte show te maken. Tickets om het evenement vanuit het stadion te bekijken variëren van $ 3.000 tot meer dan $ 40.000! Een van de redenen hiervoor is de beroemde halftime show, waarin elk jaar een of meer sterren optreden. De Super Bowl is al gastheer geweest voor legendes als Michael Jackson, Rihanna, Bruno Mars, Beyoncé en Lady Gaga…

Trofee Vince Lombardy Super Bowl Maar niet alleen de toeschouwers betalen een hoge prijs voor dit evenement. De kosten voor reclame tijdens de halftime show stijgen elk jaar. Een reclameboodschap kan enkele miljoenen dollars kosten voor slechts een paar seconden.

Tot slot betekent de finale een trofee: het winnende team gaat naar huis met de Vince Lombardi trofee. Daarnaast krijgen alle winnende spelers een Super Bowl-ring als aandenken aan hun overwinning.

Sportweddenschappen

In American football heeft elk team 11 spelers. Een wedstrijd is verdeeld in 4 kwarten van elk 15 minuten. De Super Bowl wordt gespeeld als elke andere wedstrijd in het NFL-seizoen. Je vindt dus min of meer dezelfde weddenschappen. Je kunt met name wedden op de winnaar van de wedstrijd, op een combinatie van de winnaar in de rust en aan het einde van de wedstrijd, op mogelijke overtime of op het eindresultaat of een van de kwarten.

De Super Bowl is een gouden kans om te wedden op American football, zelfs als je geen grote fan bent van het normale seizoen. Andere weddenschapsopties zijn point handicap, moneyline of totaal gescoorde punten (plus of min een bepaald aantal). Met de “against the spread” weddenschap win je als jouw team de wedstrijd wint en een bepaald aantal punten meer scoort dan de tegenstander.

Wed op de Super Bowl LVIII bij Betway

Super Bowl LVIII bij Betway

De play-offs zijn gespeeld en de finalisten voor Super Bowl LVIII zijn bekend: de San Francisco 49ers spelen tegen de Kansas City Chiefs. De twee teams ontmoetten elkaar al in 2019, waarbij de Chiefs met 31-20 wonnen. Dit is de vierde keer in vijf jaar dat de Kansas City Chiefs deelnemen aan de Super Bowl. De meeste bookmakers geven de 49ers echter een lichte voorsprong voor deze 58e editie. Wat zeker is, is dat de wedstrijd spannend en interessant belooft te worden.

Denk jij te weten welk team er vandoor gaat met de Vince Lombardi trophee? Betway biedt verschillende weddenschappen met goede odds, onder andere op de winnaar van de Super Bowl. Het is ook mogelijk om te wedden op het totaal aantal gescoorde punten, op een overwinning met een puntenhandicap of op het aantal recepties van bepaalde spelers. Volg het normale NFL seizoen op Betway, maar ook deze langverwachte finale. Wie wint de Super Bowl dit jaar?

Wedden op bij Betway

De Super Bowl 2024 bekijken

In 2024 vindt de Super Bowl plaats op 11 februari 2024 (Amerikaanse tijd). In België kun je dit evenement volgen op 12 februari om 00:30 uur. De Super Bowl vindt plaats in het Allegiant Stadium in Las Vegas. Dit jaar wordt het halftime optreden gegeven door Usher. Om dit legendarische evenement vanuit België te volgen, heb je een abonnement op Eleven Sports nodig. Als je een VPN hebt, kun je de Super Bowl ook bekijken op de website van L'Équipe of op ITV.