Naar inhoud gaan

Tour de France 2024

Tour de France 2024

Hoogteverschil, tijdrit en witte wegen. De Tour de France is een van de drie grote rondes van het mannelijke wielerseizoen. De editie van 2024 is de 111e editie en vindt plaats van 29 juni tot 21 juli 2024. De 176 renners, verdeeld over 22 teams van 8, zijn gestart in Firenze, Italië. Het is de 26e keer dat de start niet in Frankrijk plaatsvindt.

Voor de eerste keer kan de finish niet zoals gebruikelijk in Parijs plaatsvinden vanwege de Olympische en Paralympische Spelen van Parijs. Hierdoor zal de finishlijn dit jaar in Nice zijn.

Het parcours doorkruist 4 landen, namelijk Italië, San Marino, Monaco en Frankrijk, 7 regio's en 30 departementen. Het totale positieve hoogteverschil bedraagt 53.230 m, wat meer dan zes keer de hoogte van de Everest is.

Etappes Tour de France 2024

Het parcours van 3.498 km is verdeeld in eenentwintig verschillende etappes. De eerste drie etappes vinden plaats in Italië en de eerste etappe zal ook door San Marino gaan. Acht etappes zijn vlak en vier zijn heuvelachtig. Zeven etappes spelen zich af in de bergen, met de hoogste aankomsten in Saint-Lary-Soulan Pla d’Adet, Plateau de Beille, Isola 2000 en de Col de la Couillole. De twee rustdagen zijn in Orléans en Gruissan. Er zijn ook veertien secties met witte wegen, wat wil zeggen “wijngaardpaden met grind”. Afsluiten doen de renners met twee tijdritten van respectievelijk 25 en 34 km.

De Ronde van Frankrijk 2024 omvat de volgende etappes:

 1. Florence > Rimini (206 km)
 2. Cesenatico > Bologne (199,2 km)
 3. Plaisance > Turin (230,8 km)
 4. Pinerolo > Valloire (139,6k m)
 5. Saint-Jean-De-Maurienne > Saint-Vulbas (177,4 km)
 6. Mâcon > Dijon (163,5 km)
 7. Nuits-Saint-Georges > Gevrey-Chambertin (25,3 km)
 8. Semur-En-Auxois > Colombey-Les-Deux-Églises (183,4 km)
 9. Troyes > Troyes (199 km)
 10. Orléans > Saint-Amand-Montrond (187,3 km)
 11. Évaux-Les-Bains > Le Lioran (211 km)
 1. Aurillac > Villeneuve-Sur-Lot (203,6 km)
 2. Agen > Pau (165,3 km)
 3. Pau > Saint-Lary-Soulan Pla d’Adet (151,9 km)
 4. Loudenvielle > Plateau De Beille (197,7 km)
 5. Gruissan > Nîmes (188,6 km)
 6. Saint-Paul-Trois-Châteaux > Superdévoluy (177,8 km)
 7. Gap > Barcelonette (179,5 km)
 8. Embrun > Isola 2000 (144,6 km)
 9. Nice > Col De La Couillole (132,8 km)
 10. Monaco > Nice (33,7 km)

Wedden op de Tour de France

Je kunt de voortgang van de Tour de France 2024 volgen op je computer, telefoon, tablet of televisie. Voor meer inhoud en om niets te missen, ontdek de officiële gratis applicatie van de Ronde van Frankrijk: Tour de France Club. Beleef de race op een meeslepende manier door te wedden op je favoriete renner.

Strategie speelt een essentiële rol in de Tour de France. Of het nu gaat om het energiebeheer gedurende de drie weken, de samenstelling van de teams en hun rollen, de tactische beslissingen tijdens de koers, of andere elementen, niets wordt aan het toeval overgelaten. Tal van wedkantoren stellen je in staat te voorspellen wie de gele trui zal dragen, of de leider van het algemeen klassement, maar ook de groene trui bovenaan het puntenklassement, de bolletjestrui in het bergklassement en de witte trui in het jongerenklassement.

Hier op Feeling Lucky kun je alle essentiële informatie vinden om jouw online weddenschappen te plaatsen. Je kunt er ook recensies en informatie vinden over de sites die zijn goedgekeurd door de Kansspelcommissie.

Voorspellingen

Sinds 2020 kun je niet over de Tour de France praten zonder Tadej Pogacar van het UAE Team Emirates te noemen. De jonge Sloveense wielrenner heeft immers twee keer de gele trui gewonnen, in 2020 en 2021, en eindigde als tweede in de Tour de France 2022 en 2023.

Uiteraard is Jonas Vingegaard, de Deense wielrenner, ook een naam die we niet mogen vergeten. Maar dit jaar, ondanks zijn overwinningen in de afgelopen twee jaar, volgt er een grote onzekerheid bij hem. Hoewel hij wordt beschouwd als de beste GT-renner ter wereld, heeft hij een val gemaakt tijdens de Ronde van het Baskenland, wat hem bijna verhinderde deel te nemen aan de Tour de France 2024. Jonas Vingegaard maakt deel uit van het team Jumbo-Visma – Lease a Bike.

In België kijken we naar Remco Evenepoel. Er rust veel hoop op de schouders van deze wielrenner van het Soudal Quick-Step team. Het is de allereerste keer dat hij deelneemt aan de Tour de France.

Aanbevolen wedkantoren

Ontdek de beste sites om jouw weddenschappen online te plaatsen.

Unibet

Unibet logo Onder de bekendste onlinesportwedkantoren vinden we Unibet. Deze site stel je in staat om te wedden op je favoriete sportcompetities zoals het EK of de Tour de France. Om je weddenschappen spannender te maken, kun je gebruikmaken van hun verschillende boosts. Voor de Tour de France biedt Unibet bijvoorbeeld een drievoudige boost aan die je elk tot 25% extra winst op jouw weddenschappen kan opleveren. Hoe werkt het? Het is eenvoudig: er is één boost per week van de competitie. Unibet is beschikbaar via hun website of via hun Sports App. In 2024 schatten ze dat het team UAE-Team Emirates de meeste kans heeft om te winnen.

Circus.be

Circus.be logo Een ander onmisbaar bureau voor sportweddenschappen is Circus.be. Voor de Tour de France kun je weddenschappen plaatsen voor de race of live. Je weddenschappen kunnen betrekking hebben op de eindwinnaar, de top 3, de winnaar van de verschillende klassementen (jongeren, teams, bergen) of op elke individuele etappe. De favoriet van Circus.be voor het individuele klassement is Tadej Pogacar, gevolgd door Jonas Vingegaard. Verhoog jouw winsten tijdens de competitie met hun promotie BetXtra. Bijvoorbeeld, met BetXtra 100% Exclusief, kun je je winsten verdubbelen met een maximale inzet van € 20, mits je voldoet aan de voorwaarden. Met hun mobiele applicatie Circus Sport kun je eenvoudig vanaf je telefoon of tablet wedden.

Ladbrokes

Bet777 logo Dankzij Ladbrokes kun je op elk moment wedden op je favoriete competities zoals het EK, de Copa America of de Tour de France. Ontdek ook hun grote selectie aan sporten, variërend van basketbal tot hockey en tafeltennis. Wat betreft weddenschappen op de Tour de France benadrukt Ladbrokes het belang van alle factoren in overweging te nemen, zoals de invloed van het terrein, de weersomstandigheden en het type races, voordat je je weddenschappen plaatst. Voor hen geldt: “meer kennis zorgt voor meer plezier en mooiere beloningen“. Ze garanderen je ook veiligheid, vertrouwelijkheid en anonimiteit, zodat alleen het plezier, de opwinding en het comfort van sportweddenschappen overblijven.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *