Naar inhoud gaan

Virtuele Sporten Weddenschappen

Sporten Weddenschappen

In tijden van sportieve schaarste is het moeilijk om sportwedstrijden te vinden om een weddenschap op te plaatsen. Liefhebbers van sporten die vaste speelperiodes hebben, zoals voetbal en tennis, hebben vaak minder om naar uit kijken op vlak van wedstrijden in periodes zoals het tussenseizoen. Dit wil echter niet zeggen dat er helemaal geen sporten zijn om op te wedden. Zo zijn er bijvoorbeeld de virtuele sporten. Dit zijn sporten die niet door echte spelers of teams worden gespeeld, maar tussen online, virtuele teams. De verschillen tussen wedden op echte sporten en virtuele sporten zijn miniem, waardoor zelfs doorgewinterde veteranen van sportweddenschappen ook met virtuele sporten zich uitstekend zullen vermaken.

Hoe werken virtuele sporten?

Virtuele sporten werken eigenlijk niet zo heel anders dan gewone sportweddenschappen. In tegenstelling tot gewone weddenschappen is het echter niet mogelijk om live te wedden. De odds van elke wedstrijd worden bepaald zoals ze voor een normale wedstrijd bepaald zouden worden. De statistieken van alle virtuele deelnemers worden naast elkaar gelegd, en degene die er het beste uitkomt zal dus ook de kleinste return opleveren op je weddenschap. De underdogs krijgen de hogere odds. Net zoals gewone sportweddenschappen kunnen weddenschappen op virtuele sporten zowel via de pc als via mobiele apparaten geplaatst worden.

Er zijn echter ook een paar verschillen tussen de virtuele sporten en de echte sporten. Soms zijn de namen van de teams niet de officiële namen. Ook is het zo dat bepaalde soorten weddenschappen die wel beschikbaar zijn bij de echte sporten niet beschikbaar zijn bij virtuele sporten.

Populaire virtuele sporten

Hondenrennen

Met de virtuele windhonden is het mogelijk om een paar verschillende soorten weddenschappen te plaatsen. Elke race gaat tussen zes honden die één rondje lopen. Elke hond krijgt ook een nummer toegewezen. Het is enkel mogelijk om voor de wedstrijd een weddenschap te plaatsen, aangezien elke race zeer vlug gaat. De basisweddenschap die je kan plaatsen is om de winnaar te voorspellen. Er zijn echter nog drie speciale soorten weddenschappen. Met de Forecast voorspel je welke honden eerste en tweede zullen eindigen. Tricast werkt net op dezelfde manier, maar dan voorspel je de eerste, tweede, en derde. De Wanorde weddenschappen plaats je op de honden waarvan je denkt dat ze op het podium zullen eindigen, in eender welke volgorde.

Paardenrennen

Virtuele paardenrennen zijn bijna even spannend als de echte paardenrennen, en dat is grotendeels te danken aan het feit dat er twee verschillende soorten virtuele wedstrijden zijn. Enerzijds zijn er de vlakke races zonder obstakels, anderzijds zijn er de races met horden. Deze races gaan ook zeer vlug, en je kan dus enkel voor de wedstrijd een gokje wagen. Ook bij de paardenrennen zijn er de klassieke weddenschappen om te voorspellen wie de wedstrijd wint. Daarnaast zijn er ook de Forecast en de Tricast weddenschappen die op dezelfde manier als bij de hondenrennen werken. Ook Wanorde weddenschappen kunnen geplaatst worden, waarbij je keuze renners in willekeurige volgorde bekeken worden.

Voetbal

Ook een van de meest populaire sporten ter wereld heeft zijn eigen virtuele variant. Er zijn verschillende toernooien waarvoor virtuele voetbalwedstrijden worden gehouden. Zo worden matchen van bijvoorbeeld de Champions League en het Europees Kampioenschap virtueel gesimuleerd. Aangezien de simulaties vlug op elkaar volgen kan je enkel voor de wedstrijd wedden. De teams hebben wel niet altijd hun officiële naam. Ook het aanbod beschikbare weddenschappen is kleiner. Je kan bijvoorbeeld niet wedden op welke specifieke speler zal scoren, omdat dit niet verwerkt is in het simulatiesysteem. De gebruikelijke 1×2 weddenschappen en het voorspellen van de exacte score blijven wel beschikbaar.

Wedden op virtuele sporten

Er zijn verschillende bookmakers in België die virtuele sporten organiseren in hun aanbod sportweddenschappen. De meeste bookmakers bieden zowel paardenrennen, voetbal én hondenrennen aan. Let er wel altijd op dat je enkel bij legale bookmakers die in België gebaseerd zijn gaat wedden. Legale bookmakers zijn bookmakers die goedgekeurd werden door de Belgische Kansspelcommissie, en zo hun licentie verkregen. Als je dit niet doet riskeer je problemen met je verbinding en/of met de beveiliging.

De meest voorkomende weddenschap bij sportweddenschappen is bij elke virtuele sport ook beschikbaar. Het is dus altijd mogelijk om een klassieke 1×2 weddenschap te plaatsen op de winnaar van de wedstrijd. Daarnaast is het ook mogelijk om andere soorten weddenschappen te plaatsen, afhankelijk van de bookmaker waarbij je wedt. Het is bijvoorbeeld mogelijk om bij paarden- en hondenrennen de exacte volgorde van het podium te voorspellen met zogenoemde Forecast en Tricast weddenschappen. Alle weddenschappen kunnen zowel op mobiele apparaten als op gewone computers geplaatst worden.

Bookmakers

Ladbrokes

Ladbrokes is een bookmaker die al geruime tijd weddenschappen op virtuele sporten organiseert. Er is zelfs een aparte rubriek voor virtuele sporten, zodat je vanop elke pagina van de site naar de virtuele sporten kan gaan. Hier wed je op gesimuleerde wedstrijden van voetbal, hondenrennen en paardenrennen met én zonder horden. Elke wedstrijd wordt om de twee à drie minuten georganiseerd, en ze worden ook allemaal voorzien van Engelstalig commentaar. De simulatie is zichtbaar in het wedstrijdscherm. Voor het begin van elke wedstrijd zie je een overzicht met odds. Alle odds zijn ook nog eens zichtbaar onder het wedstrijdscherm.

Bet777

Bet777 logoBet777 organiseert weddenschappen op virtuele wedstrijden, met name op voetbal, hondenrennen en vlakke paardenrennen. Weddenschappen op deze virtuele sporten kan je zowel op de gewone website als via de mobiele website plaatsen. Zodra je de rubriek virtuele sporten opent zie je in het midden al direct het scherm waarop alle wedstrijden getoond worden. Daaronder zie je de odds voor elke soort weddenschap die hoort bij de sport waarnaar je kijkt. Bij hondenrennen en paardenrennen zijn dit bijvoorbeeld de Forecast en Tricast, terwijl je bij voetbal onder andere de exacte score en het scoreverloop kan voorspellen.

Circus.be

Circus.be logoBij Circus.be worden er gesimuleerde tennis- en voetbalwedstrijden georganiseerd die niet helemaal overeenkomen met de klassieke virtuele sporten, maar wel hierbij horen. Er is geen scherm waarop de wedstrijd gesimuleerd wordt. De gesimuleerde wedstrijden baseren zich op vorige wedstrijden en statistieken. Op basis van deze statistieken worden de odds bepaald. Net zoals bij de andere virtuele sporten is het aanbod weddenschappen iets anders dan gewone weddenschappen. Zo kan je niet wedden op specifieke spelers, omdat deze niet geïntegreerd zijn in de simulatie. Het is echter wel mogelijk om het scoreverloop te voorspellen, te wedden met een handicap en per helft wedden.