Naar inhoud gaan

Waterpolo Weddenschappen

Waterpolo Weddenschappen

Waterpolo staat bekend als één van de ruigere sporten die worden gespeeld, en is een fysiek zeer zware sport om te spelen. De oorsprong van de sport is niet helemaal bekend, maar er wordt vermoed dat de sport in de tweede helft van de 19e eeuw ontstond in Schotland. Het was de bedoeling om een soort van watervariant van het populaire rugby en handbal te ontwikkelen. Elke ploeg heeft zeven spelers, waarvan één in het doel staat. Een wedstrijd duurt doorgaans in totaal vier periodes van acht minuten. Er moet binnen de 30 seconden een schot op doel zijn, anders gaat de bal naar het andere team. Wedstrijden waterpolo zijn zeer spannende bedoeningen door het hoge tempo, maar het is mogelijk om de spanning nog hoger op te drijven door een weddenschap te plaatsen op zo’n wedstrijd.

Competities

Elke sport heeft zijn eigen competities, en waterpolo is daar ook niet anders in. In 1973 werd het eerste wereldkampioenschap waterpolo voor mannen georganiseerd. Dit wereldkampioenschap gaat elke twee jaar door. Hongarije en Italië behaalden samen de meeste titels, maar in de afgelopen jaren komen Servië en Kroatië ook sterk op.

Bij de vrouwen werd voor het eerst in 1986 een WK waterpolo georganiseerd. Vijf van de dertien wereldtitels werden gewonnen door de Verenigde Staten, waaronder ook de vorige titel in 2017. Onder andere Italië, Hongarije en Nederland wisten echter ook grote successen te behalen in dit prestigieuze toernooi.

Waterpolo maakt ook al sinds 1900 vast deel uit van de Olympische Spelen. Ook op de Olympische Spelen zijn de beste landen de landen die op wereldkampioenschappen de plak zwaaien. Hongarije en de Verenigde Staten behaalden al verschillende gouden medailles. Italië, Spanje, en andere Oost-Europese landen wisten ook al een paar medailles te winnen. België behaalde in het begin van de 20e eeuw vier zilveren medailles.

Soorten weddenschappen en strategieën

Op dit moment is het in België enkel mogelijk om weddenschappen te plaatsen op het wereldkampioenschap waterpolo voor zowel mannen als vrouwen. De enige weddenschap die je kan plaatsen op dit moment is voorspellen wie het wereldkampioenschap zal winnen. Op dit moment zijn landen zoals Servië, Kroatië, en Hongarije de grote favorieten, maar dit kan natuurlijk vlug verkeren. Het is ook mogelijk dat er nog weddenschappen bijkomen eens de Olympische Spelen beginnen. Het is zeker aangeraden om het aanbod weddenschappen van waterpolo bij verschillende bookmakers in de gaten te houden.

Om een goede voorspelling te maken van wie de verschillende wereldtitels zal winnen is het ten sterkste aangeraden om de verschillende teams en hun wedstrijden te bekijken. Op deze manier ben je namelijk meer op de hoogte van wie de beste teams en hun sterspelers zijn.

Bookmakers

bwin

bwin Bij bwin zal je een uitgebreid overzicht terugvinden van alle statistieken van de wedstrijden waterpolo. Zo vind je met het grootste gemak terug hoe de vorige wedstrijden tussen twee bepaalde ploegen afliepen, de vorm van de beide ploegen, en andere handige statistieken die goed uitkomen bij het plaatsen van je weddenschappen. Je kan op dit moment voorspellen welke landen het wereldkampioenschap voor zowel mannen als vrouwen zullen winnen. Het is ook mogelijk om je eigen weddenschap te creëren.

Unibet

Unibet logo Unibet voorziet een overzicht statistieken van niet alleen het WK waterpolo, maar ook van het Europees Kampioenschap, de World League, de Adriatic League en de Champions League. Zo heb je een zo groot mogelijk overzicht van verschillende competities, zodat je de prestaties van alle spelers en speelsters zo goed mogelijk op de voet kan volgen. Bij Unibet krijgen de Oost-Europese en Zuid-Europese landen de rol van de favorieten bij de mannen, terwijl dat bij de vrouwen vooral de Verenigde Staten zijn.