Naar inhoud gaan

Zaalvoetbal Weddenschappen

Zaalvoetbal Weddenschappen

Zaalvoetbal, of futsal, ontstond in 1930 in Uruguay. De regels zijn iets anders dan gewoon voetbal: zo duurt een match slechts 40 minuten en als de bal buiten gaat moet er ingetrapt worden, niet ingegooid. Elk team heeft vijf spelers die tegen elkaar zullen spelen. In tegenstelling tot gewoon voetbal mag je in futsal een onbeperkt aantal wissels uitvoeren. Futsal is vooral in Zuid-Amerika en Europa populair, maar er zijn ook uitschieters in andere continenten. Iran, Azerbeidzjan en Thailand zijn de grootste uitschieters. Een wedstrijd futsal is uiterst spannend, aangezien de spelers allemaal technisch zeer sterk zijn. Om zo’n wedstrijd van futsal nog spannender te maken is het zeker aangeraden om een weddenschap te plaatsen. Zo creeër je nog meer spanning in de wedstrijd.

Competities

Ook voor futsal worden er wereldwijd toernooien georganiseerd die in grote lijnen gelijk zijn aan hun equivalent van het veldvoetbal. Er is een wereldbeker, die door Brazilië wordt gedomineerd. Daarnaast zijn er ook per continent kampioenschappen, waaronder ook een Europees kampioenschap. Dit Europees kampioenschap is waar Spanje uitblinkt: zij wonnen tot nog zeven van de elf toernooien.

Op vlak van nationale competities kun je in België op de competities van de twee meest dominante landen van de wereld wedden. De Braziliaanse Liga Nacional de Futsal bestaat sinds 1996 en bevat 19 teams die om het kampioenschap strijden. De laatste jaren is deze competitie iets opener geworden, waardoor steeds meer en meer teams om de titel meestrijden. Daarnaast is er ook de Spaanse Primera Division de Futsal, die al sinds 1989 bestaat. 15 teams spelen in deze competitie mee, maar de meeste titels gaan naar één team, namelijk Inter Movistar. Zij zijn de grootste kracht van Spanje: zij gingen met 13 van de 29 titels aan de haal.

Soorten weddenschappen en strategieën

Op dit moment zijn er nog niet al te veel verschillende wedopties die je worden aangeboden op het vlak van zaalvoetbal. Natuurlijk zal je bij elke bookmaker die futsal aanbiedt kunnen wedden op een klassieke 1×2 weddenschap. Daarnaast krijg je ook nog een paar specifiekere opties, zoals het totale aantal doelpunten, wedden op pure winst van één team zonder optie op gelijkspel en wedden met een dubbele kans op een overwinning of gelijkspel of op een overwinning van één team.

De beste algemene tip om te wedden op zaalvoetbal is door te beginnen met het kijken naar wedstrijden. Op deze manier creëer je wat voeling voor de sport en leer je wie de beste teams en spelers zijn. Daarnaast kan je echter ook op instinct spelen. Dit is echter enkel aangeraden door goed naar de statistieken te kijken. Door zo te wedden ga je af op de hogere ranking, betere reputatie en betere resultaten van ploegen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je wedt dat Brazilië het WK wint. Dit zal je kleinere winsten opleveren, maar geeft je ook een zekere graad van veiligheid in je weddenschap, aangezien dit resultaat zeer mogelijk is.

Bookmakers

Circus.be

Circus.be logo Bij Circus.be is het mogelijk om op de nationale competities van zowel Spanje als Brazilië te wedden. Je zal wel meer mogelijkheden van Spanje aangeboden krijgen. Naast de klassieke 1×2 weddenschap is de enige andere wedoptie die je voorgeschoteld krijgt het wedden op het totale aantal doelpunten dat in de wedstrijd zal gescoord worden. Bij Circus.be zijn er ook verschillende bonussen en promoties die je wedportefeuille zullen vergroten. Zo krijg je per schijf van weddenschappen een Club Point en een Club Coin, die je kan inwisselen tegen bonussen en prijzen.

Betway

Betway logo Bij Betway zal je op de Primera Division en de Segunda Division wedden, de eerste én tweede klasse van Spanje. Het is echter enkel mogelijk om een klassieke 1×2 weddenschap te plaatsen. Andere wedopties zijn er niet. Dit wordt dan wel weer gecompenseerd door de Cash Out functie. Dankzij deze functie is het mogelijk om al een deel van je winst uit te laten betalen voor de wedstrijd afgelopen is. Dit is een zeer handige functie die goed uitkomt als je merkt dat je winnende weddenschap in het water dreigt te vallen. De rest van je inzet wordt vervolgens als inzet behouden.

Unibet

Unibet logo Unibet biedt je de mogelijkheid om te wedden op de eerste klasse van nationale competitie van Spanje. Daarnaast is het ook mogelijk om te wedden op de UEFA Champions League van futsal. Net zoals bij elke bookmaker heb je de mogelijkheid om een 1×2 weddenschap te plaatsen. Daarnaast heb je nog twee wedopties. De eerste optie is wedden op een overwinning van één team. Deze weddenschap wordt ongeldig bij een gelijkspel. De tweede optie is dubbele kans wedden op ofwel een overwinning van één team of een gelijkspel, ofwel een overwinning van één team.