Naar inhoud gaan

Win for Life Online

Win for Life Online

Win for Life is het populairste krasspel dat de Nationale Loterij aanbiedt in België. Het werd geïntroduceerd in 1998. Win for Life staat elk jaar garant voor meer dan € 50 miljoen omzet, waarmee het spel veruit het meeste opbrengt in de categorie krasloten van de Nationale Loterij. Er zijn ondertussen twee wijzigingen geweest in het format: in 2002 en 2007. Sindsdien is Win for Life onveranderd gebleven. De toegepaste veranderingen waren vooral op vlak van winstverdeling. Win for Life is een speciaal soort kraslot. Naast de gewone prijzen zijn er ook prijzen die je je leven lang zal krijgen. Dit gaat altijd om cashprijzen. Elk jaar zijn er tientallen mensen die levenslang in de prijzen zullen vallen. Je kan Win for Life niet alleen met fysieke krasbiljetten spelen, maar ook online.

Win for Life online spelen

Het is mogelijk om in België Win for Life online te spelen bij e-lotto, de website van de Nationale Loterij. Om hier te spelen moet je wel over een account bij de Nationale Loterij beschikken. Een account aanmaken is zeer vlug en simpel. Je moet je naam, e-mailadres, rijksregisternummer en paspoortnummer ingeven. Dit is dus eigenlijk niet anders dan wanneer je je inschrijft bij een online casino. Je kan Win for Life naar hartenlust spelen eens je je account hebt aangemaakt.

Het is niet heel erg anders om Win for Life te spelen bij de Nationale Loterij dan wanneer je het speelt met een fysiek krasbiljet dat je aankocht in een fysiek verkooppunt. Het enige wat je hoeft te doen is zowel de symbolen op het biljet en jouw winnend symbool wegkrassen. Dit doe je door op die velden te klikken, maar je kan het voor jou automatisch laten doen. Online kan je dus Win for Life met de kleinste moeite spelen.

Hoe werkt Win for Life?

Hoe werkt Win for Life? Win for Life is een zeer simpel kansspel. Elk biljet werkt hetzelfde: er zijn symbolen die in een rooster staan dat je wegkrassen. Er is dan ook een vak met de winnende symbolen. Als jouw symbolen overeenkomen met de winnende symbolen win je daar een prijs voor. Afhankelijk van de waarde van jouw symbool win je de prijs die overeenkomt met jouw winnend symbool. Er zijn verschillende prijzen die je wint naargelang jouw symbool én jouw inzet.

Er zijn namelijk verschillende soorten krasbiljetten die je kan aankopen aan een verschillend bedrag. Hoe hoger de inzet, hoe hoger de potentiele prijzen. Er zijn biljetten van € 1, € 2, € 3, € 5 en € 10. De maximumprijs die je kan winnen is een maandelijks bedrag van € 5.000. De maximumprijs valt te winnen met de krasbiljetten van € 10. Het uitbetalen van jouw prijs gebeurt naargelang de waarde van jouw winnende symbolen. Win for Life prijzen win je je hele leven lang. Er wordt dan maandelijks een bedrag aan je betaald.

Odds bij Win for Life

De odds om te winnen met Win for Life hangen af van met welk bedrag je speelt. Er zijn in totaal tien winstrangen per soort krasbiljet. Per winstrang worden een bepaald aantal biljetten uitgegeven. Hierdoor is er een vaste kans per winstrang om een prijs te winnen. De kans op de maandelijkse Win for Life prijs van elk bedrag staat vast op 1 op 1.250.000. Je hebt de grootste kans op een prijs bij de krasbiljetten van € 10: hier is de gemiddelde winstkans 1 op 3,15. De laagste winstkans bevindt zich bij de krasbiljetten van € 1. Hier bedraagt de gemiddelde winstkans namelijk 1 op 3,89.

Win for Life winnaars

Win for Life winnaars Mensen van alle slag winnen mooie prijzen met Win for Life. Het kan iedereen overkomen. Zo overkwam het bijvoorbeeld een studente op het festival Dour in 2019. Ze had nog nooit meegedaan met Win for Life, en won direct een maandelijks bedrag van € 500 voor de rest van haar leven. In 2018 won een 36-jarige man € 2.000 per maand, wat hem een zeer mooi extraatje per maand geeft. Hij zal zijn pensioen met het grootste gemak doorbrengen. In 2017 was er een 55-plusser die de ongelooflijke prijs van € 5.000 per maand binnenhaalde.