Naar inhoud gaan

Presto Online

Presto Online

Presto is een spel van krasbiljetten dat voor het eerst in 1983 werd gelanceerd. Dat maakt van Presto ook het eerste krasspel dat door de Nationale Loterij in België werd aangeboden. Presto vervolledigt de top drie van populaire krasspelen die door de Nationale Loterij worden georganiseerd. De omzet van Presto bedraagt jaarlijks ongeveer een € 15 miljoen. De uitbetaling van winsten én het format van Presto werden respectievelijk in 2002 en 2008 aangepast, om het spel nog aantrekkelijker te maken. De uitbetaling van de gewone Presto werd in 2002 aangepast, terwijl zowel het format als de uitbetaling van Presto XL en XXL in 2008 werden aangepast. Ondertussen is het wel zo dat enkel de ‘normale’ Presto krasbiljetten gespeeld kunnen worden.

Presto online spelen

Je kan Presto online spelen bij e-lotto, de website van de Nationale Loterij. Om hier mee te spelen moet je natuurlijk wel beschikken over een account bij de Nationale Loterij. Een account hier aanmaken is wel zeer simpel en vlug: je moet je persoonlijke gegevens ingeven, waaronder je naam, e-mailadres, paspoortnummer en rijksregisternummer. Dit is dus eigenlijk hetzelfde als je aanmelden bij eender welke andere goksite. Je kan Presto meespelen eens je je account hebt aangemaakt.

Presto bij e-lotto spelen werkt net hetzelfde als wanneer je het speelt met een fysiek krasbiljet dat je in een verkooppunt kocht. Je moet de bedekte zone wegkrassen, en eens je deze hebt weggekrast weet je of je een prijs wint. Bij e-lotto kan je de bedekte zone ook automatisch laten wegkrassen, zodat je zelf geen moeite hoeft te doen. Dit is dus eigenlijk nog gemakkelijker dan fysiek Presto spelen.

Hoe werkt Presto?

Presto biljet niet gekrast Presto is een zeer simpel spel. Het enige wat je hoeft te doen in dit krasspel is de bedekte zone wegkrassen. Onder deze zones bevinden zich de eventuele winsten die je kan binnenhalen. Een Prestobiljet kost slechts € 1. Er zijn vijf verschillende rangen van winst die beschikbaar zijn. De hoofdprijs die binnengehaald kan worden bedraagt € 1.000. De prijzen daaronder zijn, van hoog naar laag, € 10, € 5, € 2 en € 1. De minimumprijs die je dus zal binnenhalen met Presto is je inzet terugwinnen. Er zijn echter natuurlijk ook krasbiljetten waarmee je geen prijs mee zal winnen.

Het is dus zeer gemakkelijk om Presto te spelen. Online Presto spelen werkt net hetzelfde als wanneer je speelt met een krasbiljet dat je in een fysiek verkooppunt kocht.

Odds met Presto

De odds om te winnen met Presto zijn relatief gunstig. Het lotenplan van Presto bedraagt in totaal 3 miljoen biljetten, waarvan een kleine 1 miljoen een prijs bevatten. Globaal gezien heb je dus ongeveer 1 op 3 kans om te winnen, 1 op 3,15 om specifiek te zijn. Er zijn per winstrang een bepaald aantal biljetten, waardoor je per prijs een andere kans hebt om te winnen. De grootste winstkans heb je bij de laagste winstrang van € 1: hier heb je een kans van 1 op 4,62 om te winnen. Je hebt een kans van 1 op 11,32 om € 2 te winnen, 1 op 100 om € 5 te winnen en 1 op 500 om € 10 te winnen. Per lotenplan zijn er slechts 500 krasbiljetten die de hoofdprijs van € 1.000 bevatten, wat maakt dat je een kans van 1 op 6.000 hebt om deze prijs te winnen.

Presto winnaars

Presto winnaars Met Presto valt een zeer mooie hoofdprijs van € 1.000 te verdienen, en jaarlijks zijn er heel wat gelukkigen die in de prijzen vallen met dit krasbiljet. Omdat Presto een krasbiljet is, is het zeer toegankelijk voor mensen van alle slag. De lage kostprijs van € 1 voor een Prestobiljet verlaagt de drempel des te meer. Juist doordat mensen van alle slag kunnen meespelen met Presto winnen ook mensen van alle slag de hoofdprijs van Presto. Werkende mensen, studenten, mensen die met pensioen zijn… kunnen allemaal deze hoofdprijs winnen.