Naar inhoud gaan

Minister van Justitie trapt jubileumjaar Kansspelcommissie af

Belgische Kansspelcommissie

Dit jaar bestaat de Belgische Kansspelcommissie maar liefst 15 jaar. Dat moet uiteraard gevierd worden, en daarom staan er het hele jaar door activiteiten op het programma die in het teken staan van dit jubileum. Donderdag 15 januari 2015 was de eerste feestelijke bijeenkomst; er werd een zitting gehouden in de gebouwen van de FOD Justitie waar Minister van Justitie Koen Geens een toespraak gaf. Hij sprak lovende woorden over de Kansspelcommissie en spoorde de commissie aan om verder te gaan op de reeds ingeslagen weg waarbij de nadruk vooral ligt op spel en ontspanning.

Vele voordelen voor samenleving

Geens somde in zijn openingstoespraak verschillende voordelen op van kansspelen. Volgens de minister verschaffen kansspelen niet alleen genot, maar creëren ze ook banen en zitten ze ingebakken in de menselijke genen. Daarbij refereerde hij aan het Romeinse ‘brood en spelen'. Ook benoemde Geens nog even terloops het voordeel van de overheid met betrekking tot kansspelen door de inkomsten die door het heffen van belasting verworven worden.

Spel en ontspanning

De minister spoorde de Kansspelcommissie aan om zich vooral in te blijven zetten voor een kansspelmarkt waarbij de nadruk ligt op spel en ontspanning en minder op gokken. Hij prees daarbij de uitstekende samenwerking tussen de regering en de kansspelcommissie dat dit jaar haar kristallen jubileum viert.